четвер, 22 травня 2008 20:56

Під агроволокном рослини дозрівають швидше

Тетяна Сороколіта, 37 років, із селища Тростянець городину посадила під агроволокном. На вигляд воно як цупка павутина, м"яка на дотик. Виготовляють його з нетканого матеріалу. Легкі й тонкі використовують для ніжних рослин. Товстіші — для міцніших і при сильних заморозках.

Сорокаліта посіяла моркву, цибулю-сіянку, 1 березня посадила ранню картоплю. Усе накрила агроволокном, краї прикопала землею.

— У мене вже зацвітає картопля. Цибуля й морква набагато вищі, ніж у сусідів, — хвалиться жінка. — Агроволокно пропускає повітря і вологу, його не треба знімати, щоб полити грядку.

Якщо рослина не потребує опилення, агроволокно залишається на грядці до збору урожаю. Замовляла його Тетяна через інтернет-магазин. За 15 кв. м заплатила 16 грн, у магазинах за метр волокна просять від 2 до 4.

У травні агроволокном накривають огірки, кабачки та кавуни.

— Другий рік агроволокном накриваю посіяне насіння, — розповідає Олена Вільчинська, 28 років, із міста Хмільник. — Торік вродили величезні кавуни. А от картоплю не треба накривати, бо вона погано сохраняється.

Восени Олена зібрала агроволокно, випрала, просушила й зберігала на горищі.

— Якщо правильно його зберігати, служитиме років зо п"ять, — додає жінка. — До того ж рослини під ним не спарюються. Ще помітила, що заводиться менше шкідників.

Зараз ви читаєте новину «Під агроволокном рослини дозрівають швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі