четвер, 05 червня 2008 17:25

Петро Порошенко подарував будинок сім"ї Крижанівських

Автор: фото надане ”ФотоФайнСтудією”
  Біля щойно подарованого будинку стоїть сім’я Крижанівських із дітьми: Микола тримає на руках наймолодшу Оксану, його дружина Світлана друга зліва, біля неї заступник міського голови Вінниці Анатолій Ворона. Справа наліво: губернатор Вінниччини Олександр Д
Біля щойно подарованого будинку стоїть сім’я Крижанівських із дітьми: Микола тримає на руках наймолодшу Оксану, його дружина Світлана друга зліва, біля неї заступник міського голови Вінниці Анатолій Ворона. Справа наліво: губернатор Вінниччини Олександр Д

Багатодітна сім"я Крижанівських 1 червня отримала подарунок від благодійного фонду Петра Порошенка. Документи на будинок за $120 тис. у мікрорайоні Малі Хутори у Вінниці він вручив 44-річним Світлані та Миколі. У них десятеро дітей. Найстаршій Ірині — 20 років. Найменшій Оксані — рік і сім місяців.

В одноповерховому будинку на 85 кв. м 4 кімнати, є газ, вода, парове. Довкола 4 сотки землі.

— Ще місяць тому ми не уявляли, що буде така радість, — говорить Світлана Крижанівська. — Ми ж ніколи нічого у влади не просили.

Останні десять років сім"я живе у 2-кімнатній малосімейці на Таргродського. Квартира залишається за Крижанівськими. Микола працює водієм на фірмі "Агросвіт". Отримує 550 грн. Світлана має 2000 грн соціальної допомоги на вісьмох дітей.

За всеукраїнським проектом "Зігрій любов"ю дитину" заможні громадяни мають допомагати багатодітним сім"ям.

— Петру Порошенку дісталася Вінниччина, — розповідає начальник управління у справах сім"ї та молоді обладміністрації Олена Стоялова. — В області є 12 сімей, де виховується десять і більше дітей. Крижанівські мають найгірші житлові умови. Решті сімей також за кошт благодійного фонду Порошенка протягом червня або відремонтують житло, або добудують, або облаштують.

Крижанівські самі обрали будинок.

— Спочатку шукали 4-кімнату квартиру, — говорить Микола Крижанівський. — А потім побачили, що за ці гроші можна купити будинок. Вирішили, це краще для дітей. Сподобався будинок на Малих Хуторах — охайний, просторий.

Порошенко оформив дарчу на ім"я Світлани Крижанівської. Попередні власники, молода сім"я Лесі і Євгенія Постових, дізнавшись, що в родина багатодітна, уступили $7 тис.

— Мій чоловік сам із багатодітної сім"ї, — говорить Леся Постова, 25 років, — Знає, як живеться таким.

Петро Порошенко приїхав до Вінниці з дружиною Мариною Анатоліївною. Вони мають чотирьох дітей: 23-річного Олексія, 8-річних двійнят Олександру, Євгенію та Михайла, 6 років.

— На початку 90-х склалося таке враження, що багатодітна сім"я — це як інвалідність, наче вони погіршують життя людей. Ми сьогодні маємо зробити все, щоб люди відчули, яке це щастя — діти, — каже Петро Олексійович.

В області є 10 тис. сімей, у яких троє і більше дітей. 750 із них потребують першочергової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Петро Порошенко подарував будинок сім"ї Крижанівських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі