пʼятниця, 19 вересня 2008 18:37

Перший вінничанин Микола Ливицький здобув медаль на Параолімпіаді

Вінницький дзюдоїст із розладом зору Микола Ливицький, 39 років, став бронзовим призером на Параолімпійських іграх у Пекіні. Це перша медаль вінницьких параолімпійців за всю історію.

— Микола неодноразово казав: "Я в цьому році повинен стати призером", — розповідає тренер спортсмена Володимир Бабін, 58 років. — Він працьовитий борець — справжній пахар. Я його чотири роки треную.

Володимир Бабін стверджує, що в Україні Миколі немає рівних. Він багаторазовий призер міжнародних змагань. На Ігри поїхав чемпіоном Європи. До випробування в Пекіні Микола тренувався щоденно: 2 год. зранку, стільки ж — увечері.

— Це його третя Параолімпіада. На попередніх демонстрував пристойні результати, але призером не був. Ось досяг того, до чого йшов роками, — не приховує радості й захоплення вихованцем Бабін.

Другий представник Вінниччини на Параолімпіаді Олена Войтко, 47 років, на змаганнях із пауерліфтингу стала п"ятою. У жінки порушення опорно-рухового апарату. На Іграх виступала вперше.

— Я незадоволений її результатом, це взагалі не результат, — стверджує тренер Олег Пакула. — Вона повинна була стати призеркою. Чому Олена провалилася, мені не відомо. Розбиратися будемо по її приїзді у Вінницю. Хоча для спортивних функціонерів її результат задовільний, адже вона принесла залікові очки.

Вінницькі параолімпійці повернуться додому 24 вересня.

— Вони обов"язково отримають нагороди від влади, — говорить Петро Балака, начальник Вінницького обласного центру "Інваспорт". — Ливицькому раніше за бюджетні гроші виділили квартиру. Войтко житло має. Думаю, що їм подарують плазмові телевізори.

Параолімпійські ігри — це аналог Олімпіади серед спортсменів-інвалідів. Їх теж проводять раз на чотири роки, за місяць після звичайних Ігор.

Зараз ви читаєте новину «Перший вінничанин Микола Ливицький здобув медаль на Параолімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі