четвер, 14 жовтня 2010 16:13

Перша вінницька "хрущовка" просіла на два метри

— Ви подивіться, де тепер вікна першого етажа. Раніше, як миють їх, то на стільчик стають, а тепер люба дитина до вікна дістане, — показує 73-річна Людмила Малиновська, мешканка будинку №156 по вул. Київській у Вінниці.

Будинок заселяли 1960-го. Він був першою "хрущовкою" у місті.

— Як отримав чоловік квартиру, повіз мене на ту Київську, то я думала, кудись в інше місто везе. Приїхали, нічого більше немає, тільки наш дом стоїть, — згадує Людмила Олександрівна. — Пожили ми тут трохи, а тоді сказали переселятися в інший, бо наш став сідати і тріщати.

Усіх тимчасово переселили до новозбудованої 4-поверхівки. Два роки робили ремонт.

— Поли позривали, бетоном заливали, щоб не провалювалися, — говорить 55-річний Михайло Бурбело. — Казали, що наш будинок стоїть на болоті. Його висушили і построїли цей дом. Тому він тріщить без кінця.

Будівлю укріпили арматурою.

— Десь у 1990-х наш дом признали аварійним, — розповідає Євгенія Цвілюк, 53 роки. — Предлагали переселятись у 10-етажку. Потім щось переграли. Ми чекали квартиру, але почалася перестройка і квартири перестали давати.

Сергій Кушнір, 29 років, з управління житлового господарства Вінницької міськради говорить, що будівлі понад 50 років, тому складно знайти документи. Не можна дізнатися, чому будинок іде під землю.

Зараз ви читаєте новину «Перша вінницька "хрущовка" просіла на два метри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі