четвер, 10 березня 2011 18:27

Переплутали бойову гранату з іграшковою

З початку року у Вінниці сталося чотири випадки псевдозамінування.

— Рекорд по "мінуваннях" зафіксували 2004 року. У день виборів було 24 випадки. 2010-го — дев'ять хибних викликів, — каже Сергій Бортновський, 37 років, заступник начальника відділу оперативного реагування управління МНС на Вінниччині.

— 28 січня я виїжджав із колегами до школи №35. Учень сьомого класу не хотів іти на контрольну з англійської мови. Аби зірвати урок, повідомив, що школа замінована. За пустощі батькам школяра виписали штраф близько 40 тисяч гривень.

Чому такий великий штраф?

— Хибні виклики дорого обходяться державі. Як приклад, вартість виїзду однієї пожежної машини за годину близько 400 гривень. На "мінування" окрім нас прибувають міліціонери, "швидка", патрульно-постова служба та ДАІ. У них окремі розцінки. Правда, чув, що батькам шкільного "мінера" значно знизили суму. Хлопець із багатодітної родини.

Серед псевдомінерів лише діти?

— Ні, дзвонять і дорослі. Про останнє з цьогорічних "мінувань" — 7 лютого по вулиці Стахурського, повідомляв чоловік. По голосу років 45. Його поки не знайшли. Всі розмови, що надходять на "гарячу" лінію, записуються і зберігаються. За потреби, запис вилучають і додають до справи, яку обов'язково порушують. Виявити, звідки був дзвінок, нескладно. Це справа кількох хвилин. Особливо, коли дзвонили зі стаціонарного телефону.

Були справжні виклики?

— Три роки тому на проспекті Коцюбинського жінка знайшла в сміттєвому баку бойову гранату. Був ще один неординарний випадок два роки тому. Дзвонили з вулиці Космонавтів. Повідомили, що на дитячому майданчику лежить граната. Виявилося, що то  граната з дитячого ігрового набору "Поліцейський".

Зараз ви читаєте новину «Переплутали бойову гранату з іграшковою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі