середа, 20 лютого 2008 17:54

Пенсії військовослужбовців перерахують

Із 13 лютого у Вінницькій області розпочали перерахунок пенсій військовикам. Наскільки вони зростуть, у Пенсійному фонді ще не знають. Торік після перерахунку вони збільшилися на 66 грн. Тепер середня пенсія військовослужбовця становить 1400 грн.

— Під час перерахунку пенсійних виплат врахуємо всі підвищення та надбавки, додаткові пільги. Зокрема і встановлені за рішеннями суду, — каже начальник головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області 56-річний Микола Черненко. — При реєстрації індивідуально підійдемо до кожної справи. Нам із судів приходили цілі пачки із рішеннями підняти пенсію.

Переважно пенсіонери зверталися до суду із проханням дати надбавку за вислугу або перерахувати президентські премії.

— Бувало, начальник отримав менше грошей, ніж його підлеглий, бо вийшов на пенсію на кілька місяців раніше, — зауважує Черненко. — Звичайно, люди обурювалися, зверталися в суди й мали позитивні рішення. Та ми їм не виплачували, бо в бюджеті не було коштів.

Перерахунки пенсій зроблять протягом кількох місяців. Різницю виплатять, починаючи з січня цього року.

— Працівники Пенсійного фонду будуть вводити дані в єдину програму пенсійного забезпечення, — пояснює начальник управління пенсійного забезпечення військовослужбовців Валерій Ліра. — На роботу з однією людиною йде від 15 до 20 хвилин. Можемо обслужити 20–25 осіб на день. У Вінницькій області на обліку перебувають 20 575 колишніх військовиків.

Зараз ви читаєте новину «Пенсії військовослужбовців перерахують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі