четвер, 05 лютого 2009 18:20

Пенсійний фонд обікрав програміст

У січні начальник обласного Пенсійного фонду Микола Черненко подав заяву до міліції. Він запідозрів незаконний витік коштів із його структури.

— Ми побачили неточності, коли перевіряли пенсійні справи обласних пенсіонерів, — пояснює Черненко. — Виявили кілька людей, яких раніше на обліку не було. Попросили міліцію розібратись.

Під час перевірки міліція вийшла на організовану злочинну групу. Це були два підприємці і програміст вінницького відділення одного з банків.

— Програміст банку, через який ішли перерахунки пенсій, зумів зайти в нашу базу даних пенсіонерів і вніс туди фіктивні відомості про неіснуючих пенсіонерів, — пояснює Черненко. — Із рахунку пенсійного фонду на цих псевдопенсіонерів щомісяця перечислялися кошти.

За 2007–2008 роки на спеціально створений рахунок надходило від 250 до 290 тис. грн щомісяця. Зловмисники привласнили 3,5 млн грн. Суд наклав арешт на майно підозрюваних на суму приблизно 2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійний фонд обікрав програміст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі