вівторок, 25 грудня 2007 17:35

Парадом Дідів Морозів відкрили ялинку

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Минулої неділі в Хмельницькому діти в костюмах гномиків ідуть від кінотеатру Шевченка на майдан Незалежності. Цього дня в місті вперше влаштували парад казкових персонажів
Минулої неділі в Хмельницькому діти в костюмах гномиків ідуть від кінотеатру Шевченка на майдан Незалежності. Цього дня в місті вперше влаштували парад казкових персонажів

У Хмельницькому головну ялинку заввишки 26 м встановили минулої суботи на майдані Незалежності. Для неї використали гілки 400 ялинок.

Шоу розпочалося о 15.00. Від кінотеатру Шевченка вулицями Проскурівською та Соборною до майдану Незалежності вирушила святкова процесія з майже 300 новорічними персонажами. Попереду марширував муніципальний оркестр. За ним ішли 50 пар Дідів Морозів та Снігурочок. Позаду крокували діти, переодягнені у сніговиків, гномиків та сніжинок. Слідом у кузові "газелі" їхав Дід Мороз-діджей, оточений музичною апаратурою. Коли оркестр робив паузи, він умикав музику.

Після привітання мера Сергія Мельника о 16.00 головна ялинка засяяла вогнями. Її прикрасили 1200 кульками, 450 зірками, майже 1 км дощику та 27 гірляндами.

У місті Шепетівка на Хмельниччині 10-метрову живу ялинку встановили 24 грудня біля кінотеатру імені Островського. У міськраді скаржаться, що іграшки та гірлянди з дощику крадуть.

— Торік із 50 кольорових кульок залишилося 18, — нарікає завідувач міськвідділу культури Валентина Митецька. — Учні художньої школи зробили з пластикових пляшок і кольорового паперу 30 прикрас. Їх усі вкрали.

Поцупили торік і одну з двох лампових електрогірлянд. Енергетики пропонували  поставити ялинку перед мерією, де цілодобово чергує міліція. Цієї зими за 360 грн купили 60-метрову сучасну гірлянду у вигляді кабелю, що світиться вогниками.

Вінницька міська ялинка цього року буде на 3 метри меншою від торішньої. Її висота — 29 метрів.

Уперше її поставлять у центральному парку. 28 грудня відкриють шоу "Посвятою в Діди Морози і Снігуроньки".

— Ізюминкою цьогоріч буде ілюмінація парку. Усі дерева прикрасять гірляндами, не буде жодного темного закутка, — каже начальник відділу технагляду міського управління комунального господарства Валентина Костроміна.

У райцентрі Калинівка Вінницької області уже вп"яте прикрашатимуть ялинку навпроти районного Будинку культури.

Частину скляних іграшок торік побили хулігани. На 3 тис. грн міськрада купила пластикові.

— Відкриття ялинки плануємо на 29 грудня, — каже мер Віталій Кучинський. — А закриття — 13 січня, після свята сатири та гумору імені Степана Руданського.

У райцентрі Хмільник на Вінниччині ялинку відкриватимуть найпізніше в області — 31 грудня о 22.00. Її встановлять навпроти Будинку культури.

— Ми традиційно відкриваємо її перед самим Новим роком, — розповідає мер Володимир Мельничук. — О 23 годині я вітаю хмільничан, потім вибухає святковий феєрверк, і всі розходяться святкувати. Шоу біля неї не робимо.

Цього року на міську ялинку виділили 20 тис. грн. Для прикрас закупили 80 м сучасних електрогірлянд, дощик та 10 пластикових куль.

— Торік пообривали всі іграшки, які можна було дістати, — розповідає начальник підприємства "Хмільниккомунсервіс" 48-річний Юрій Прокопович. — Обірвали навіть гумові м"ячики, які ми підвісили у сіточках для фруктів

Зараз ви читаєте новину «Парадом Дідів Морозів відкрили ялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі