понеділок, 21 квітня 2008 18:22

Пам"ятник ліквідаторам купили за 10 тисяч

До 22-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній станції в місті Іллінці на Вінниччині почали встановляти пам"ятний знак ліквідаторам. Він стоятиме в меморіальному комплексі по вул. Червона Площа неподалік Воскресенського собору.

— Але тільки цього року були виділенні кошти з районного бюджету — 10 тисяч гривень на пам"ятний знак і шість на впорядкування місця, — розповідає заступник голови Іллінецької райадміністрації Анатолій Фаріон, 50 років. Цих грошей мало. Багато робимо власними руками. На суботнику попрацювали наші службовці, коштами та матеріалами допомагали підприємці й організації.

На чорній гранітній плиті викарбовано четвертий реактор. Над ним у небесах проявляється образ Бога. Поряд стела загиблим воїнам-афганцям. Для меморіального комплексу зроблять єдиний фундамент, оздоблять декоративною плиткою.

В Іллінецькому районі проживає 91 учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, 48 переселенців із зони забруднення, 88 дітей потерпілих. 24 ліквідатори померли.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник ліквідаторам купили за 10 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі