четвер, 28 червня 2007 07:04

Отруту проти амброзії роздають безплатно

Обласна інспекція з карантину рослин закупила на 50 тис. грн отрути для знищення амброзії — бур"яну, що викликає алергію. Найбільше амброзії в Піщанському, Оратівському, Тростянецькому, Бершадському районах, — оцінюють в інспекції.

— У Піщанці зривна бомба з цією амброзією. Вона скрізь. Вдумайтеся, 755 гектарів уражено! — каже начальник інспекції з карантину Микола Неїлик.

Він показує оброблене отрутою поле господарства "Сад України" в Піщанському районі. Поміж зеленою кукурудзою видно посохлий коричневий бур"ян.

— Обробили нашим "Естероном", — вириває всохлу амброзію Неїлик.

Препарати роздають господарствам, де на полях амброзії найбільше.

— Це суттєва допомога. Хімікат дорогий. А нам дали його безплатно 80 літрів, — каже голова "Саду України" Володимир  Колісник.

Отрутою обробляють і узбіччя доріг та пустирі. Хімікат токсичний, тому в людних місцях амброзію скошують або виривають уручну.

Амброзія схожа на полин темно-зеленого кольору. Цвіте весь липень. Квіти подібні до глухої кропиви, дрібні, жовтого кольору. Від їхнього пилку починається задуха, нежить, сльозяться очі. Лікарі радять після прогулянок приймати душ, промивати обличчя. Відчинені вікна слід завішувати марлею.

У Вінниці багато амброзії біля шкіл N12, 13 та в районі олійно-жирового комбінату.

Зараз ви читаєте новину «Отруту проти амброзії роздають безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі