четвер, 05 лютого 2009 20:39

Остеохондроз лікують магнітоквантовою терапією

Автор: фото: Олександр ГАЛІЗА
  Медсестра Ніна Тонкопій проводить магнітоквантову терапію шийного остеохондрозу пацієнтці Любові Любчак із Тульчина
Медсестра Ніна Тонкопій проводить магнітоквантову терапію шийного остеохондрозу пацієнтці Любові Любчак із Тульчина

59-річний Анатолій Любчак із Тульчина відчував постійний гострий біль у хребті, а в шиї щось поскрипувало.

— Думав, там якийсь камінець сидить, — каже чоловік. — Теж саме було із суглобами рук. Не міг їх підняти. Після військової служби в Заполяр"ї два рази на рік ходжу лічитися.

Чоловік пройшов вісім процедур магнітоквантової та імпульсної терапії у фізіореабілітаційному відділенні Тульчинської райлікарні.

— Сольові нашарування, як я понімаю, розсмоктуються, мені легше і ходити, і повертатися, — додає Любчак. — Тепер кручу руки: і вперед, і назад. І хоч би що.

Цією недугою хворіє і його дружина Любов. У неї шийний остеохондроз. Він викликає частий головний біль і погіршує зір.

— Уже дійшло до того, що спати не могла. Дуже болів затилок голови. Мучила безсонниця, підвищувався тиск. Після восьми процедур якось полегшало, почала вже спати, — каже Любов Любчак, 54 роки.

У реабілітаційному відділенні магнітоквантовою та імпульсною терапією лікують також артрити, артрози, остеоартрози й остеопорози. Надають допомогу хворим після інсультів та операцій.

Масаж роблять до і після процедури

— Спочатку втираю хворим з остеохондрозом у суглоби полтавський бішофіт-гель, а після того ставлю електроди на точки, які визначає лікар. На кожну точку ставлю на дві хвилини, а на сонні артерії по три хвилини. Процедура триває 12–15 хвилин, — каже медсестра Ніна Тонкопій, 59 років.

Ніна Іванівна запрошує до кабіни, де проводить процедури.

— При магнітоквантовій терапії магнітне поле проникає в організм на півтора сантиметра і під дією червоного та інфрачервоного потоку збільшується циркуляція крові, еластичність судин, знімається запальний процес, — пояснює Тонкопій. — Також зменшується больовий синдром у дегенеративно-дистрофічному хребті, міжпозвонкових дисках.

Курс триває від 7 до 12 сеансів. Масаж роблять до і після процедури. Магнітноквантову терапію проводять при гіпертонії І, ІІ ступеня, ішемічній хворобі серця. Не застосовують лише вкрай тяжким хворим.

— Якщо хворобу не лікувати, то міжпозвонкові проблеми усугубляються, передавлюються нервові корешки, виникає біль у суглобах. Людині стає важче рухатися. Інфрачервона лазеротерапія має більше протизапальну дію, а червона — позитивно впливає на судинні зони й печінку, очищає кров, — пояснює лікар-фізіотерапевт Володимир Пащук, 54 роки.

Пащук каже, що часто його колеги використовують і в імпульсній, і в магнітоквантовій терапії форези, лікувальні гелі, електрофізіогелі.

Зараз ви читаєте новину «Остеохондроз лікують магнітоквантовою терапією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі