четвер, 20 листопада 2008 19:09

Олеся Фіщук подала в суд на няню

Бухгалтер приватної фірми 27-річна вінничанка Олеся Фіщук торік народила сина. Через шість місяців за оголошеннями в газеті подружжя Фіщуків почало шукати няню.

— Вдалося це лише за місяць постійних обдзвонювань, — каже. — На співбесіду приходили чотири жінки. Артьомчику найбільше сподобалася Галина Іванівна. Він до неї одразу почав тягнути ручки. Жіночка на вигляд років 50–55, гарно вдягнена. За освітою — педагог. Вона попередила, що раніше жила в Києві, а нещодавно вийшла заміж у Вінниці й живе тут. Це мене не лякало. Няня принесла рекомендації із семи сімей.

Фіщуки взяли у жінки ксерокопію паспорта й усіх рекомендацій. Кілька днів Олеся спостерігала за роботою няні, потім почала лишати дитину на цілий день.

— Спочатку все було нормально, — розповідає чоловік Олесі 34-річний Андрій. — А згодом ми помітили, що Артьом став плаксивим, схуд. Навіть спав уночі, лише коли тримався за наші руки, тільки ми їх забирали — малий прокидався. Уранці, коли приходила Галина Іванівна, він плакав, тікав від неї й чіплявся за наш одяг.

— Якось увечері чоловік повернувся додому й відкрив шафу, щоб перевдягнутися, — додає Олеся. — Артьомчик грався на підлозі машинкою, коли побачив відкриту шафу, почав сильно плакати. Ми його ледь утихомирили.

Андрій установив у будинку відеокамери.

— Коли передивилися відзняте, були в шоці, — береться за голову Олеся. — Зранку нянька тримає малого на руках. Втішає його, доки ми не вийдемо, тоді починає кричати на сина, щоб він заспокоївся. Артьом плаче, вона хапає його і намагається вкинути в шафу. Син упирається ручками, та вона силою запихає його в шкаф, замикає на ключ. І йде дивитися телевізор.

Наступного дня Фіщуки перевірили рекомендації, з якими прийшла няня.

— Всьо оказалося липовим, вона ніде не працювала, прописана й справді у Києві в комуналці, — продовжує Андрій. — Але там живуть квартиранти.

Фіщуки відмовилися від послуг няні.

— Ми завели сина на обстеження до лікарів, виявилося — йому потрібна допомога психолога, — додає мати. — Інакше хлопчик стане заїкою, може початися енурез. Малий досі неспокійно спить, боїться темряви.

Фіщуки звернулися в Київський адміністративний суд із заявою про моральне відшкодування й оплату курсу лікування сина.

— Ми вимагаємо 50 тисяч гривень, — говорить Андрій. — Дружина мусила взяти декретний отпуск, в результаті чого втратила роботу. Ця сума компенсує її зарплатню і 2,5 тисячі гривень на лікування дитини.

Двічі на судові засідання жінка не з"явилася. Утретє справу розглядатимуть без неї.

Зараз ви читаєте новину «Олеся Фіщук подала в суд на няню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі