Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 17:37

Олену Яворську поновили на посаді

30 вересня Олена Яворська, 52 роки, отримала ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду. Він визнав, що вона є законним керівником Державного управління навколишнього природного середовища у Вінницькій області.

Яворська очолювала управління 10 років. 2007-го, з приходом нового міністра, їй пропонували звільнитися. Вона не погодилася. Тоді Міністерство видало наказ на її звільнення без погодження з обласною адміністрацією. Без погодження призначили й Дмитра Бабича, 28 років.

Чоловік нині офіційно перебуває на лікарняному. Після його одужання державний виконавець має поновити Яворську на роботі.

— Я впевнена, що мене одразу  ознайомлять із новими наказами міністра: спочатку про поновлення, а потім про звільнення, — говорить Яворська. — І Дмитро Бабич не виключає такого перебігу подій. Це система. Так само в Тернополі вчинили з моїм колегою.

Чиновниця скаржиться на тиск із боку силових структур:

— Перевірки Генпрокуратури, УБОЗу йдуть по другому-третьому колу. Проти мене поки не знайшли нічого. Звинувачення в корупції на адресу мого заступника Івана Українця районний суд також спростував. Постійно перевіряють геодезичну фірму, співвласником якої є мій син. Теж нічого не знайшли, але клієнтів відлякують.

Працівники управління кілька місяців не отримують зарплату. Адже Олена Яворська не віддає Дмитру Бабичу печатку.

— Я це зроблю після офіційної передачі справ у випадку чергового звільнення, — продовжує. — Далі знову боротимуся за поновлення.

Обласна влада формально стоїть на боці Яворської. Обладміністрація не погоджувала її звільнення та призначення Бабича.

Зараз ви читаєте новину «Олену Яворську поновили на посаді ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути