четвер, 28 травня 2009 20:37

Олена Мазуренко обіцяє забезпечити роботою односельчан

24 травня в селі Кулига Літинського району відбулися позачергові вибори голови сільради. Було чотири кандидати. Перемогла 43-річна Олена Мазуренко. Вона набрала 231 голос.

До сільського клубу заходить Петро Кулизький, 41 рік. Веде під руку 80-річну Зінаїду Мельничук.

— Ану, пропустіть, нам без черги положено. У моєї дами токсікоз, — жартує до односельчан. Люди сміються.

Із паспортом підходить дівчина, яка голосує вперше. Голова виборчої дільниці Людмила Гончарук дарує їй шоколад.

Попередньому голові сільради 43-річному Віталію Марківському депутати висловили недовіру 2 лютого цьогоріч. Він очолював сільраду з 29 вересня 2004 року. Звинувачують його в аферах із землею. Справою займаються правохоронці.

— Усьо пускав на самотьок, — каже чоловік середнього віку. Просить не вказувати прізвища. — Ферми розтаскали, із тракторного стану весь металолом вивезли. Уже й до клубу добралися, почали рейки знімати. Але це півбіди. Марківський земльою почав торгувати. Кажуть, за виділення участка 25 соток хотів 200 доларів. 26 гектарів віддав якомусь бізнесмену. У благодарность за це взяв машину. Другий би на його місці із села виїхав би. А йому — хоч би шо. На посаду голови його дружина себе видвинула. Вона робить у райвідділі земельних ресурсів. Усьо село шокіроване.

Олену Мазуренко висувала партія "Батьківщина". Жінка за фахом бухгалтер, але не працює. Доглядає дитину-інваліда. 2004 року вона програла Марківському один голос.

Мазуренко обіцяє залучити в село інвесторів, забезпечити селян роботою, добитися регулярного автобусного сполучення з райцентром, упорядкувати сміттєзвалища, забезпечити роботу фельдшерсько-акушерських пунктів і виготовити технічну документацію для переведення бригадного села Українка на електричне опалення.

Під час агітації кандидати на голову сільради заохочували голосувати за себе різними методами: 45-річний Василь Барановський ініціював розчистку кладовища. Олена Мазуренко за власний кошт – побілку паркана цвинтаря. 43-річний Володимир Пачковський грейдерував дороги й організував обстеження лікарями військового госпіталю.

Василь Барановський отримав на виборах 102 голоси, Володимир Пачковський — 48. Дружину екс-голови Галину Марківську підтримали 14 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Олена Мазуренко обіцяє забезпечити роботою односельчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі