четвер, 24 липня 2008 18:21

Олена Марняк розробила правила лікування хребта

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  У фізкабінеті Вінницького шпиталю інвалідів реабілітолог Олена Марняк (на другому плані) випрямляє спину пацієнту на дошці Євмінова
У фізкабінеті Вінницького шпиталю інвалідів реабілітолог Олена Марняк (на другому плані) випрямляє спину пацієнту на дошці Євмінова

Працівниця фізкабінету Вінницького обласного шпиталю інвалідів 23-річна Олена Марняк вилікувала остеохондроз поперекового відділу хребта за чотири місяці. Про свій досвід написала книжку. Видати її планує за кілька місяців, коли назбирає грошей.

— Торік у мене почала боліти спина, — Олена сидить за столом у спортзалі. — Кинулася до лікарів, виявили остеохондроз поперекового відділу хребта. Я не могла стояти більше 10 хвилин. Коли сиділа, все починало боліти. Тоді вирішила сама зайнятися собою.

Олена витягає із робочого стола роздруковані на принтері аркуші.

— Тут описано мій досвід, як я лікувалася. Просто сіла і склала такий собі посібник, що треба робити. Можливо, він комусь теж допоможе вилікуватися. Я й досі дотримуюся цих правил. Це стало стилем життя.

Лягає спиною на похилу дошку.

— Це допомагає витягувати хребці, — пояснює. — Я розбила своє лікування на 12 пунктів. Перший — це харчування. Принципово не їм продуктів, строк придатності яких неприродно великий. Сир, молокопродукти купую на базарі. Не їм сухариків і чіпсів. До мінімуму звела сіль, цукор. Не п"ю з пластикових стаканчиків.

Олена почергово піднімає ноги.

— Другий пункт — очищення нирок. Для цього раз на рік уволю наїдаюся кавунів. Тиждень їм самі кавуни з чорним житнім хлібом. Раз на місяць зранку випиваю стакан води з соком половинки лимона. Це допомагає очистити кишечник.

Олена відпускає ручки, за які трималася, і з"їжджає.

— При можливості кілька разів на день треба висіти на турніку. Тільки правильно висіти, — підбігає до перекладини і хапається за найвищий щабель. — П"яти дивляться в землю, а носочки треба тягнути догори. Одразу відчуєте, як витягується все тіло.

— Ще потрібно правильно дихати, — зістрибує і продовжує. — Не грудьми, як звикли, а животом. І сидіти слід правильно. Найбільше ми собі шкодимо, коли ногу на ногу закладаємо. У транспорті краще не сидіти, а стояти на носочках. Тоді не так труситиме.

Олена бере великого гумового м"яча та сідає на нього. Називає сьоме правило.

— Не можна носити важкі речі. Попросіть когось вам допомогти, візьміть таксі. Ці гроші — копійки порівняно з тим, що вам потім доведеться витратити на лікування. Восьме — самолікування. Раз на день станьте й розслабтеся. Ні про що не думайте. Робіть повільні вправи, які підказує вам тіло. Побачите, самі відчуватимете, де треба потягнутися, як повернутися.

Дівчина сідає на килимок в позі лотоса.

— Ще треба ходити на масаж, — руками тягнеться в різні сторони. — Це і приємно, і корисно. І обов"язково займатися гімнастикою. Підійдуть легкі вправи з будь-якого комплексу для хребта. Усе треба робити легко, щоб різкими рухами не нашкодити хребту та дискам.

Одинадцятим пунктом Олена радить більше рухатися, щодня хоча б трохи гуляти і не користуватися ліфтом.

— А дванадцятим пунктом треба собі пробачити все. Пам"ятаєте, як Ісус зцілював людей? Він казав, що прощаються їхні гріхи, і люди ставали здоровими.

Зараз ви читаєте новину «Олена Марняк розробила правила лікування хребта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі