понеділок, 11 лютого 2008 18:31

Олена Герасимчук забрала племінника в свою сім"ю

У місті Шепетівка на Хмельниччині 39-річна Олена Герасимчук стала прийомною матір"ю для 10-річного племінника Юрія Куртака.

Хлопчик за місяць осиротів. Мати Тетяна, 36 років, наклала на себе руки в жовтні. 9 листопада від туберкульозу помер його 40-річний батько Олексій.

У малого під час огляду в поліклініці виявили туберкульоз і забрали до обласного дитячого тубдиспансеру в жовтні.

— Юрасик ще не знає, що помер батько — не хотіли говорити, — розповідає Олена. — Я вже оформила всі документи на створення прийомної сім"ї, пройшла навчання у Хмельницькому на курсах. Нас учили спілкуватися із дітьми, підказували виходи зі складних ситуацій. Лікар-психолог порадив, як розказати про смерть тата.

В Олени двоє дітей — 17-річна донька Наталія та 15-річний син Ігор.

— Відразу після смерті ми всі вирішили, що племінник житиме з нами, — веде далі Герасимчук. — Будинки наших родин знаходяться на одному подвір"ї.

У нову родину Юрко повернеться у травні після лікування.

— У лікарні він схуд, усе проситься додому, — каже жінка. — Гляну на нього, а на очах — сльози. Не можу повірити, що сестра померла. Після її похорону говорив: ні до кого, крім мене, не піде. Я знаю всі його повадки, як насварю, то не образиться. На своїх дітей руки не піднімала і Юру ніколи не вдарю.

Родина Герасимчуків — друга прийомна сім"я у Шепетівці. У грудні 2006-го троє сиріт узяли до себе Шишови.

— 2008 рік в Україні оголошено роком підтримки усиновлення, — зазначає начальник відділу у справах дітей Шепетівського міськвиконкому Катерина Купрацевич. — У місті нині 128 дітей-сиріт і таких, що позбавлені батьківської опіки. У прийомну сім"ю можна взяти до чотирьох сиріт. На кожну дитину держава виплачує щомісяця 1790 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Олена Герасимчук забрала племінника в свою сім"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі