пʼятниця, 18 січня 2008 17:32

Олександр Тарасюк вижив після стрибка з п"ятого поверху

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Батько Павло та мама Наталя біля ліжка молодшого сина Олександра в лікарні міста Ладижин на Вінниччині
Батько Павло та мама Наталя біля ліжка молодшого сина Олександра в лікарні міста Ладижин на Вінниччині

"Це чудо, що Олександр  живий, — говорить завідувач хірургії лікарні міста Ладижин Вінницької області 59-річний Петро Саволюк. — Серце в нього змістилося вправо, а шлунок виявився у грудній клітці. Нога, рука та таз переламані. Та думаю, що скоро він ходитиме".

Після сімейного застілля 31 грудня Олександр із друзями подався в гості до своєї дівчини студентки Олени. Вона живе на останньому поверсі Ладижинської 5-поверхівки. Спиртного Сашко не вживав, бо був за кермом нової батьківської іномарки.

— Мені потім знайомі розповіли, що розважатися він того вечора не хотів, — каже 23-річний Максим Тарасюк, старший брат Олександра. — Олена, видно, відчувала щось недобре, тому не відходила від нього. Він із нею вийшов у іншу кімнату, де був балкон. Попросив Олену позвати одного з хлопців. Тільки вона вийшла з кімнати, стрибнув через балкон.

Олександр упав на промерзлу землю. Друзі викликали "швидку". Із лікарями приїхав батько Сашка 47-річний Павло Тарасюк — службовець місцевої газконтори.

— Як тільки сказали про нещастя, я впав на коліна перед домашніми іконами і став молитися, — розповідає Павло Борисович. — Коли приїхав і побачив, що Сашу лікарі забирають, у мене ніби камінь із душі впав. Така я людина, що вірю: якщо він уже в лікарні, то лікарі його спасуть.

— Він дуже відповідальна дитина, — каже мати хлопця домогосподарка Наталя Тарасюк, 44 роки. — Торік закінчив Немирівський будівельний технікум, а роботи знайти не міг. Дуже переживав, що в нас на шиї сидить. Одного разу сказав мені, що не бачить ніяких перспектив і дуже втомився від усього. Можливо, в ту ніч щось його розчарувало. Священик сказав нам, що його лихий поплутав.

Після перших найскладніших операцій стало зрозуміло, що Олександр житиме. Біля нього постійно чергувала мама, поблизу палати сиділа Олена. Нині вона провідує Сашка.

— Лежу, — говорить він, — і мрію, як бігатиму вулицями в нових кросівках, як житиму для себе. Я став більш віруючим. Днями можу молитви читати. Це ж завдяки молитвам моїх батьків я живий.

Рідні відкидають версію, що син учинив самогубство через сварку з дівчиною.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Тарасюк вижив після стрибка з п"ятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі