четвер, 07 лютого 2008 18:34

Олександр Миколайчук помер через рік після дружини

70-річний Олександр Миколайчук помер за 10 м від власного будинку в місті Шепетівка на Хмельниччині. 1 лютого він повертався з роботи. Дітлахи з його п"ятиповерхівки на пр-ті Миру побачили, що чоловік лежить на траві вниз обличчям. Покликали дорослих. Лікарі констатували смерть від серцевого нападу.

Олександр Миколайчук 13 років був редактором газети "День за днем". Рік тому померла його дружина. У подружжя не було власних дітей. Вони ростили одного названого та двох усиновлених — сина та доньку рідної сестри дружини Людмили Дмитрівни.

— Ми з Олександром працювали в міськкомі партії, — зазначає журналіст Іван Скляров. — Пам"ятаю, він передплатив повне зібрання творів Леніна для роботи. Вірив тим ідеям і залишився їм вірним до останнього дня.

Торік 23-річний сусід з вищого поверху попросився зайти до Миколайчуків увечері. Людмила Дмитрівна впустила. Він кількома ударами ножа вбив її, а потім тяжко поранив Олександра Івановича.

— Саша Іванович, так друзі називали покійного, душею помер ще весною разом із дружиною, — сказав на прощальному мітингу письменник Василь Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Миколайчук помер через рік після дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі