четвер, 12 червня 2008 20:37

Олександр Мельничук став кращим хірургом міста

 

На першому міському конкурсі "Кращий хірург Вінниці-2008" 10 червня переміг Олександр Мельничук, 45 років, із дитячої міської лікарні N1.

— Це не моє особисте перше місце, це заслуга нашого колективу, — відходить від колег у білих халатах, які стоять біля лікарні. — Мені всі помагали і пісні складати, і смішні сценки придумували.

Мельничук був одним із восьми хірургів міста, яких медичні заклади делегували на конкурс. Медики змагалися у вмінні швидко зорієнтуватися у складних ситуаціях, визначали хворобу за симптомами, показували сценки про хірургів та співали.

— Оперувати на сцені не довелося, — усміхається. — Нам пропонували визначити хворобу і спрогнозувати наслідки. У маленьких дітей не спитаєш, де болить. І симптоми в них не так яскраво виражені.

Олександр згадує найскладніший випадок у його практиці.

— Після університету нас із дружиною Оксаною на Донбас відправили. Привезли 12-річну дівчинку з ножем у серці. Це рідна мати її так! Ми тоді всім колективом її спасали.

У Мельничука двоє дітей — син Андрій, 22 роки, та 10-річна донька Наталя.

— Андрій закінчує політехнічний університет. А донька ще може продовжити нашу з дружиною роботу.

Лікар іде у свій кабінет, надягає білий халат і шапку.

— Наш переможець, — вітає Мельничука колега 55-річна Ольга Городова. — Він за рік приймає по 16 тисяч дітей.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Мельничук став кращим хірургом міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі