середа, 05 березня 2008 15:31

Олександр Домбровський підтримав підприємців Могилева

У понеділок 20 підприємців із Могилева-Подільського пікетували Вінницьку обладміністрацію. Вимагали повернути у власність громади ділянку під муніципальним ринком.

Дорогою до Вінниці делегація зупинилася в селі Лучинчик Мурованокуриловецького району. Людей висадили з автобуса.

— Водіям подзвонили невідомі. Погрожуючи фізичною розправою, наказали повертатися назад, — розповідає мер Могилева-Подільського 43-річний Михайло Саволюк. — Я повідомив про ситуацію губернаторові Олександру Домбровському. Він сказав, що це схоже на рейдерство.

Далі до Вінниці пікетувальники їхали мікроавтобусами, які вислали їхні знайомі перевізники з Могилева.

— На сесії міської ради Могилева-Подільського 2005 року прийняли рішення передати одній із приватних структур ділянку в центрі міста, — говорить перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій. — Парадокс ситуації, що за тиждень сесія міськради визнала це рішення помилковим. Але структура почала оформляти документи на право власності.

2005-го мером Могилева-Подільського був Петро Бровко. Нинішній міський голова Михайло Саволюк каже, що ділянку надали структурі, співвласником якої є син Петра Бровка Денис.

— Та не є мій син співзасновником, він просто колись працював там, — запевняє 48-річний Петро Бровко. — Мер Саволюк хоче забрати цю землю в одних і передати іншим. Він займається не тим, чим треба.

Михайло Саволюк стверджує, що ціна ділянки під ринком 5 млн грн.

— А вони за 340 тисяч гривень її купили, — обурюється Михайло Олександрович. — Та ще й із розстрочкою на рік. Там такий ринковий збір за рік можна зібрати. От вони і вирішили за ділянку грошима підприємців заплатити.

Справу вивчає прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Домбровський підтримав підприємців Могилева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі