середа, 30 січня 2008 16:45

Олег Попівський знайшов металошукачем 44 снаряди

У селі Кантелина Іллінецького району Вінниччини Олег Попівський, 34 роки, знайшов 44  бойові снаряди часів Другої світової війни.

— Якраз спустили озеро, і я вирішив металошукачем пошукати біля нього. Прибор спрацював, я почав рити ямку, — пояснює Олег — Витягнув із мулу 18 снарядів, більше боявся. Викликав рятувальників.

Піротехніки вінницького управління Міністерства з надзвичайних ситуацій підняли з дна озера ще 26 снарядів.

— Збереглися вони в намулі ідеально, — розповідає начальник прес-служби вінницького МНС 33-річний Олександр Кутовий. — Снарядами можна було б іще стріляти. Добре, що чоловік повідомив нам, а не здав на брухт.

Олег Попівський понад рік заробляє на життя здаванням брухту. Торік купив металошукач. Боєприпаси знайшов уперше. Найчастіше попадалися мідні монети з назвою села "Кантелина" з одного боку та з римськими цифрами, що означають номінал, з іншого.

— Чув, ніби в сімнадцятому столітті якийсь пан заснував тут монетний двір і чеканив кантелинівські монети. Вони лише в нас у ходу були, — говорить Олег. — Нумізмати тільки руками розводять. Ніхто про ці монети не знає, а в нашому селі чи не кожен їх має. Буду музей у себе вдома робити з тих знахідок. Бо на пункті прийому вони надто дешево стоють.

Зараз ви читаєте новину «Олег Попівський знайшов металошукачем 44 снаряди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі