пʼятниця, 01 лютого 2008 18:46

Обірвався лікарняний ліфт

Із третього поверху корпусу N1 Хмельницької міської лікарні впав ліфт. Це сталося по обіді в суботу, 26 січня.

— Був такий грохот, що думали ніби впав цілий корпус. Пилюка стояла ще години три, — розповідає старша медсестра травмпункту Галина Лиса. — Поки ліфт був на третьому поверсі, робітники вибирали з шахти будівельне сміття. У момент падіння кабіни вони саме вийшли на обід. Якби були в шахті, з них мокрого місця не залишилося б. Кажуть, підуть до церкви й поставлять свічки за здравіє.

Директор підприємства "Міськліфт" В"ячеслав Гавчук заперечує факт падіння.

— Ліфт проходив іспитаніє на прочность, — говорить Гавчук. — Він просто з"їхав униз. Там був різний мусор, цегла, штукатурка, повно пилюки. Того й кажуть, що впав.

У грудні в цій шахті поставили новий ліфт. Попередній працював 50 років.

— Вартість ліфту з монтажними роботами — близько 200 тисяч гривень, — пояснює В"ячеслав Гавчук. — Строітелі трохи затримають його здачу. Через днів десять його запустять у роботу. Кабіна не поломалася.

У першому корпусі три поверхи. Хворих там носять нагору на руках. Ноші санітарів не проходять через сходові клітини.

Торік 25 вересня в цій же лікарні мало не зірвався ліфт із чиновниками облдержадміністрації ("ГПУ", N467). Тоді перевантажена кабіна загальмувала об пружини в підвалі.

Зараз ви читаєте новину «Обірвався лікарняний ліфт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі