понеділок, 14 липня 2008 18:18

Новим медобладнанням очищуватимуть нирки

У райцентрі Шепетівка на Хмельниччині 4 липня на базі центральної районної лікарні відкрили філіал обласного гемодіалізного відділення. Тут лікуватимуться хворі з Полонського, Славутського та Ізяславського районів.

Обладнання коштує понад 1 млн грн.

— Кошти надійшли з Державного бюджету, — розповідає головний лікар Валентин Поліщук, 54 роки. — Більш як 210 тисяч гривень власних коштів використали на ремонт приміщень.

 У відділенні штучної нирки двічі-тричі на тиждень протягом 4 год. з організму хворих виводитимуть шлаки. Одночасно тут зможуть лікуватися четверо пацієнтів.

— Лікування хворого на рік обходиться державі у 70 тисяч гривень, — веде далі головний лікар. — У районі восьмеро таких хворих. Щотижня лікарняним транспортом возили їх на очищення крові у Хмельницький. Для хворого, а це інваліди І групи, транспортування — додаткове навантаження після складної процедури. Нині цю процедуру вони пройдуть на місці. Ще в Шепетівку приїдуть хворі з сусідніх районів. Лікуватимемо щомісяця 16 чоловік.

У той же день у Шепетівській лікарні запрацював цифровий рентгенодіагностичний апарат. Його вартість — 1 млн 200 тис. грн.

— За допомогою цього апарата обстежують усі ділянки тіла, — зазначає районний рентгенолог Ольга Вахоцька, 42 роки. — Пацієнт знаходиться в лежачому положенні. Лікар за допомогою пульта керує столом, щоб найкраще обстежити ділянку. Результат висвітлюється на дисплеї.

Зараз ви читаєте новину «Новим медобладнанням очищуватимуть нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі