Воду з річки Південний Буг п"ють у Вінниці, Хмільнику, Ладижині, Козятині, Калинівці. Решта райцентрів перейшли на постачання води з артезіанських свердловин.
— У нас вода зі свердловини жорстка, тому п"ємо її лише кип"яченою. Хоча після того у чайнику залишається осад на сантиметр, — каже жителька Могилева-Подільського Ірина Лавренко, 35 років. — Кілька разів носили воду на перевірку в санстанцію, то кажуть — якісна. Трохи забагато солей кальцію.
Вінничанин Степан Поліщук, 59 років, рік вживає лише заморожену воду.
— Вона стає м"якшою на смак.
— Талу воду вважають живою, — пояснює лаборант Олена Прокопчук, 37 років, із вінницької санстанції. — Молекула води змінюється. Більше насичує організм киснем. Існує думка, що при заморожуванні з води зникають нітрати, але це не так. Їх можна вивести лише спеціальним фільтром.
Коментарі