четвер, 19 серпня 2010 19:55

Нітрати не зникають після заморожування

Воду з річки Південний Буг п"ють у Вінниці, Хмільнику, Ладижині, Козятині, Калинівці. Решта райцентрів перейшли на постачання води з артезіанських свердловин.

— У нас вода зі свердловини жорстка, тому п"ємо її лише кип"яченою. Хоча після того у чайнику залишається осад на сантиметр, — каже жителька Могилева-Подільського Ірина Лавренко, 35 років. — Кілька разів носили воду на перевірку в санстанцію, то кажуть — якісна. Трохи забагато солей кальцію.

Вінничанин Степан Поліщук, 59 років, рік вживає лише заморожену воду.

— Вона стає м"якшою на смак.

— Талу воду вважають живою, — пояснює лаборант Олена Прокопчук, 37 років, із вінницької санстанції. — Молекула води змінюється. Більше насичує організм киснем. Існує думка, що при заморожуванні з води зникають нітрати, але це не так. Їх можна вивести лише спеціальним  фільтром.

Зараз ви читаєте новину «Нітрати не зникають після заморожування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі