субота, 06 жовтня 2007 07:10

Неподалік школи машина збила 8-річного Дениса Павловського

Третьокласник Денис Павловський 10-й день лежить із закритою черепно-мозковою травмою у реанімації. На лівій частині його обличчя — великий темно-фіолетовий синець.

— Потроху став пити та їсти супчики. Але він не приходить до тями, — розповідає мама хлопчика Ірина Павловська. — Потроху спить, часто стогне. Я розумію, що йому дуже боляче. Сиджу біля нього цілий день. Говорю з ним. Іноді кажеться, що син чує. Тоді я прошу, щоб він швидше видужував.

У понеділок 24 вересня о 13.30 Денис вийшов із вінницької школи N13, що на Немирівському шосе. Попросив однокласницю подивитися, чи він правильно переходить дорогу.

— Після першої зміни діти розходилися по домівках, — розповідає вчителька 3-В класу Алла Юрчик, 35 років. — До класу забігає Анічка в сльозах. Нічого не може вимовити.

Дівчинка розповіла, що машина збила Дениса. Аню довго заспокоювали у шкільному медпункті. Кілька днів вона не ходила до школи.

— Дениска боявся переходити через дорогу. Щоранку я просила, щоб він звертався по допомогу дорослих, — веде далі мати. — Два роки я водила його до школи. Цього року не відпускали з роботи.

Однокласники Дениса бачили, як він переходив дорогу на зелене світло. Кажуть, коли хлопчик дійшов до середини дороги, загорілося червоне. Денис був за 2,5 м від тротуару, як раптом його вдарила "жигулі" сьомої моделі. Школяра відкинуло на 20 м.

Водій 35-річний Анатолій Грищенко стверджує, що правил не порушував. Коли пішоходам загорілося червоне світло, він об"їжджав маршрутку. Повного огляду дороги не мав.

За фактом порушили кримінальну справу. Водію загрожує до семи років тюрми.

Цьогоріч на переході неподалік школи N13 збили людину. У ДАІ кажуть, що для регулювання руху на цій ділянці дороги достатньо світлофора. "Лежачого поліцейського" встановлювати тут не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Неподалік школи машина збила 8-річного Дениса Павловського ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі