понеділок, 10 червня 2013 07:15

Нечистоти звозять у ставок

Жителі мікрорайону Малі Хутори у Вінниці скаржаться на сморід від фекалій. Протягом місяця в яму на вул. Лебединського асенізаційні машини зливають відходи з усього міста.

— 30 років живу на Хуторах, але такого безладу не бачив. У селі проходить каналізація, основний люк біля ставка. Люди, що ходять тут, бачили, як із того люка тече піна, — говорить Дмитро Колісніченко.

У водоканалі стверджують, каналізаційна яма є безпечною для тутешніх.

— Ми зібрали нараду й визначили місця зливу нечистот у мережі, які ми експлуатуємо. Так зменшили відстань перевозки, значить, затрати на пальне, тому не будемо піднімати плату за вивезення відходів, — каже Василь Сиска, начальник Вінницяводоканалу.

На сморід нарікають і жителі села Комарів. Тут виливають відходи місцевої свиноферми.

— Два роки воняє, люди не витримують того запаху, — розказує землевпорядниця Наталя Мороз, 47 років. — Сільська рада звернулася з листом до Вінницької райдержадміністрації. Була комісія. Поки що нібито прислухалися до жителів і шукатимуть місця зливу щонайменше за 2 кілометри від села.

Юристи радять писати колективне звернення до обласного управління екології та облдержадміністрації:

— Чиновники мають усунути причину запаху, — пояснює 37-річний Валерій Максименко. — Якщо вони цього не роблять, подавайте в суд. До позову додайте довідки, що через сморід часто болить голова чи задихаєтеся. Тоді можна вимагати компенсації від директора ферми або водоканалу. Розмір залежить від кількості постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «Нечистоти звозять у ставок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі