четвер, 12 червня 2008 20:35

Напруга в мережі стрибнула до 410 вольт

Минулого тижня у мешканців будинків вулиці Суворова в Козятині через перенапругу згоріли електроприлади. У патронах вибухали лампочки. Енергетики кажуть, що все це через шквальний вітер.

— Чоловік повернувся з роботи, — розповідає мешканка будинку N15 вулиці Суворова Надія Якимова, — одразу почув запах горілого електрокабелю. Включив світло — лампа в патроні розірвалася. Заміряв напругу, а він у мене колишній телемайстер — 410 вольт! Став перевіряти — не працює холодильник, телевізори, радіотелефон, музичний центр, колонки, пральна машина. Техніки згоріло більш як на 15 тисяч гривень.

По вулиці Суворова в будинках N 11, 13, 17 — згоріли телевізори, в будинку N13 — DVD-плеєр, у N 25 — монітор до комп"ютера. Постраждали всі непарні за номерами будинки.

Надія Іванівна із сусідкою з будинку N 17 Наталею Гогусь та її сином поїхали до районних електромереж. Дорогою зустріли електромонтерів.

— Я запитала, чи можуть вони письмово підтвердити, що техніка в нас погоріла від перенапруги, — продовжує жінка. — Майстри відповіли, що ніхто нам такої довідки не дасть. У РЕСі категорично заявили, що ніхто нам нічого письмово підтверджувати не буде. "Погоріло не лише у вас, всі дзвонять", — сказали. А хто нам компенсує кошти?

Люди хочуть подавати позов до суду на "Козятинські електромережі".

— Того дня ми отримали штормове попередження, що вітер має бути до 20 метрів за секунду, — коментує ситуацію начальник "Козятинських електромереж" Анатолій Безбах. — Про це говорили по місцевому радіо. Через шквальний вітер, що обломив гіляку, а та закоротила дроти, в мережі з"явилася перенапруга. З приводу судового позову — нехай подають, але вини РЕМу тут немає. Це вина стихії. Можу порадити: якщо бачите, що насувається негода, вимикайте електроприлади.

Зараз ви читаєте новину «Напруга в мережі стрибнула до 410 вольт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі