четвер, 04 вересня 2008 18:58

Найвищий рівень знань показали випускники з міста

За результатами зовнішнього незалежного оцінювання до десятки кращих на Вінниччині увійшли лише навчальні заклади міста. У трійці лідерів ліцей N7, технічний ліцей, гімназія N23. Директор Вінницького регіонального центру зовнішнього незалежного оцінювання (ЗО) Геннадій Кузьменко, 47 років, зазначає, що не слід називати результати проведення ЗО рейтингом шкіл:

— Потрібно враховувати кількість учнів, які прийшли на тестування. Учні, які набрали найбільшу кількість балів, стали студентами вищих навчальних закладів.

Із вінницької школи-ліцею N7, який готує учнів до вишів, цього літа вступили 96% випускників. Директор закладу Олександр Сухомовський, 63 роки, говорить, що вступали за тими напрямками, за якими їх готував ліцей:

— У нас є п"ять відділень: медичне, економічне, лінгвістичне, комп"ютерного дизайну, юридичне.

Високих результатів у ЗО вдалося досягти невипадково. За вишівською семестровою системою із зимовими та весняними сесіями, які проходять у формі тестування, школа працює давно.

— Три роки тому, коли було пробне тестування й можна було вступати за тестами і без них, я вольовим рішенням змусив дітей пройти тести, — розповідає Сухомовський.

Нині зовнішньому оцінюванню приписують багато переваг. Головна — рівний доступ. Від кількості грошей у гаманці тепер мало що залежить при вступі.

Невдовзі зменшать відсоток пільговиків, які вступають до вишу за окремим конкурсом, часто займаючи місця обдарованих дітей.

Директор Вінницького технічного ліцею Степан Пастух, 64 роки, вважає, що його заклад посів друге місце за результатами ЗО завдяки високій кваліфікації викладачів і систематичній підготовці учнів до тестування:

— У нас діють додаткові курси, факультативи, консультації. Готуватися до тестів ми почали від початку навчального року. Наші вчителі знали структуру тестових завдань.

Зараз ви читаєте новину «Найвищий рівень знань показали випускники з міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі