четвер, 23 вересня 2010 18:05

Найкращій вулиці подарували тротуарну плитку

У Вінниці вперше обирали зразкову вулицю. На конкурс надійшло 17 заявок.

Переможців визначала спеціальна комісія. Звертали увагу на стан дорожнього покриття, освітлення, наявність табличок з адресами, охайність територій довкола будівель, відсутність у власників будинків заборгованості за вивіз сміття.

Обрали три вулиці: 1-й пров. Громова, 3-й пров. Карбишева та 2-й пров. Вишневського.

— Кожен квартальний комітет оглядав свою територію. Дивилися, чи можна якусь вулицю висувати на кращу, — розповідає 66-річна Ніна Петровська, секретар квартального комітету "Київський". — Вирішили, що 1-й провулок Громова самий достойний. Подали заявку на участь у конкурсі. Приходила комісія, перевіряла все. Сказали: "Навєрно, підете на перше місце".

— Мер, як побачив наш провулочок, сказав: "Я вже хочу тут жити", — додає Римма Рачук, 44 роки.

Міська рада запропонувала жителям 1-го пров. Громова самим визначитися з подарунком, який хотіли б отримати.

Мер, як побачив наш провулочок, сказав: "Я вже хочу тут жити"

— У нас три дні собраніє було. Спочатку хотіли свєтящієся номери домов, потім — ковані лавки. Наконєц, вирішили, що нам потрібен тротуар. Ось і подарували нам тротуарну плитку, — Рачук показує на блоки складеної плитки.

Місцеві жителі вирішили самостійно класти плитку у провулку.

— У нас є свої умільці. Вирішили, що тротуар ляже посередині, щоб не було нікому обідно. А машини, їх тут тільки три, не будуть зачіпати того тротуару. Колеса мають йти по дві сторони від нього, — говорить Ніна Яківна. — Дорогу тут вже підсипали, як готовилися до конкурсу.

3-й пров. Карбишева та 2-й пров. Вишневського отримали у подарунок газонокосарки.

Зараз ви читаєте новину «Найкращій вулиці подарували тротуарну плитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі