четвер, 30 жовтня 2008 16:47

На вулиці багатодітних родин живе 20 дітей

У селі Тягун Іллінецького району збудували чотири будинки для багатодітних сімей. По одному отримали родини Семенюків та Янівських. Ще два будинки — Петро і Наталя Димчуки, які виховують 11 дітей. Помешкання розташовані на одній вулиці.

— Ми жили в Кальнику Іллінецького району в двох кімнатах, — розповідає 36-річний Петро Демчук. — Діти по двоє на одній краваті спали. Їли на кухні отдельно. Спершу меншенькі, потім старші, а тоді ми із жінкою.

Димчук показує кімнати без меблів.

— Вікна поставили в 1997 році, — стукає по дерев"яній рамі Петро. — Вони вже розсохлися, зі щелями. Узимку дути буде. Газу для опалення такого дому не напасуся. І мікроавтобус нам треба. Мені ж треба на оптовий склад поїхати й закупитися для всієї родини. А це не по п"ять кілограм нести.

Родинам Семенюків та Янівських будинки дали без внутрішніх робіт. На ремонт вони взяли кредит по 50 тис. грн на 15 років.

— Я сама виховую чотирьох дітей, — каже 30-річна Марія Янівська. — Із чоловіком розвелася, бо дуже ревнував, навіть бив.

Голова обладміністрації Олександр Домбровський запропонував будувати вулиці багатодітних родин у кожному районі.

— Таким родинам зручніше жити поруч, бо в них спільні проблеми, — говорить Домбровський. — По області близько півсотні домів, які будуються для таких сімей.

На допомогу для багатодітних родин Іллінецького району із місцевого бюджету виділили 83 тис. грн. Кошти отримали 12 сімей. Їм допомогли звести добудови до хат, зробити ремонти. Родині Петренків із села Росоховата придбали скутер.

Зараз ви читаєте новину «На вулиці багатодітних родин живе 20 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі