четвер, 22 січня 2009 19:08

На виставку Тараса Паращука прийшов увесь клас

Автор: фото: Ліна ЯВОРСЬКА
  18 січня вінничанин Тарас Паращук на занятті в центрі ”Барви України” пише олійними фарбами картину, яку планує назвати ”Вечірня Вінниця”. Окрім живопису, робить ляльки-мотанки і малює на тканині
18 січня вінничанин Тарас Паращук на занятті в центрі ”Барви України” пише олійними фарбами картину, яку планує назвати ”Вечірня Вінниця”. Окрім живопису, робить ляльки-мотанки і малює на тканині

Уперше 12-річний вінничанин Тарас Паращук виставив 42 роботи у Вінницькому краєзнавчому музеї. Хлопець експонував два панно, чотири ляльки-мотанки, стільки ж робіт із батику та живопис. На відкриття прийшов увесь 7-Г клас гімназії N17, де навчається хлопець.

— Виставка "Малюю Україну"розпочинає мистецький проект музею до Року молоді в Україні, — розповідає завідувач сектору виставкової роботи краєзнавчого музею 44-річна Тетяна Журунова. — Проект має пропагувати творчість молодих художників Вінниччини.

Із шести років Тарас відвідує уроки мистецтва в центрі творчості "Барви України". Там навчається живопису та художнього текстилю.

— Тарас змалку мав хист не тільки до малювання, — каже батько Іван Паращук, 49 років. — Наприклад, у п"ять років склеїв із сірників будинок з усіма деталями, навіть на даху лелеку посадив.

Хлопець торік переміг у заході "Світ навколо нас" у рамках проекту "Чорнобиль очима дітей", у конкурсі соціальної реклами "Вінниця — мій дім" та "Я люблю Україну".

— Тарас дуже працьовитий, — каже педагог із живопису центру Світлана Телець, 38 років. — Він уже багато вміє, і молодші діти підходять до нього і навіть запитують.

Хлопець любить писати картини з квітами та пейзажами. Весну та літо зображує реалістично, а зиму — фантастично. Малює щодня. На написання однієї картини йде приблизно 5 год.

— Я люблю і живопис, і художній текстиль, — говорить Тарас Паращук. — Я ніби їду на лижах — то однією ногою вперед, то другою. То більше займаюся малюванням, то — текстилем.

Юний митець хоче в майбутньому стати відомим художником або архітектором.


Виставка "Малюю Україну" триватиме в краєзнавчому музеї до 4 лютого з 9.00 до 18.00. Вхід вільний. Адреса: м. Вінниця, вул. Соборна, 19. Тел. (0432) 35 12 86.

Зараз ви читаєте новину «На виставку Тараса Паращука прийшов увесь клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі