четвер, 20 березня 2008 19:13

На виставці продають 200 видів троянд

У Вінниці в Торгово-промисловій палаті проходить виставка "Присадибне господарство". Вона триватиме до 22 березня. Тут представлено насіння з різних регіонів України.

— Щороку приїжджаю сюди купувати, — говорить 43-річна Ганна Васильчук із Козятина. — Хоча ціни на насіння майже вдвічі дорожчі, ніж у магазинах. Торік брала огірки, вони вродили, хоч засуха була. А ті, що з магазину, навіть не зійшли.

— Часто люди роблять помилку — висаджують поряд гібриди та нормальне насіння, — пояснює селекціонер Оксана Джус із села Малі Крушлинці Вінницького району. — Врожаю в таких випадках не буде ні там, ні там. Їх потрібно розсаджувати хоча б за 20 метрів один від одного.

Найбільша черга зібралася біля стенду з трояндами та ліліями. Підприємець із Вінниці пропонує їх понад 200 видів. Найдорожча розсада квітів у Андрія Левицького коштує 50 грн. Це квітка золотавого кольору "Нічна красуня". Вона гарно пахне вночі. Чоловік пояснює, що всі саджанці привезли з-за кордону й адаптували під наші умови. Кожному покупцеві розповідає, як правильно висаджувати рослини, як доглядати.

Саджанців дерев на виставці практично не купують. Відвідувачі кажуть, що вони надто дорогі.

Зараз ви читаєте новину «На виставці продають 200 видів троянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі