пʼятниця, 08 лютого 2008 17:07

На "Вінницькій цукерці" солодощі роблять руками

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Наталя Дідошик, директор фабрики ”Вінницька цукерка”: ”Тепер важко знайти продукти без домішок для виготовлення солодощів”
Наталя Дідошик, директор фабрики ”Вінницька цукерка”: ”Тепер важко знайти продукти без домішок для виготовлення солодощів”

На Кондитерській фабриці "Вінницька цукерка", що на вул. Тарногродського в обласному центрі, солодощі готують за рецептами минулого століття, без консервантів. Продукти мають малий термін придатності, їх не експортують та не продають в інших регіонах країни — реалізовують лише на Вінниччині.

— Усі цукерки ми робимо вручну, — розповідає директор фабрики 55-річна Наталя Дідошик. — Наші працівники перебирають чорнослив, спиртують вишні та формують цукерки. Автоматизовано лише поливаємо їх шоколадом.

Ваші цукерки за смаком схожі на радянські.

— Так часто говорять літні люди. Як на мене, смак змінився. Використовуємо такі ж продукти. Але сьогоднішнє масло має купу домішок. Ніде не можна купити хорошого згущеного молока, яке б відповідало радянському ГОСТу. Іноді вариш, а воно береться грудками, скипається. Якось купили — виявилося солоним. Замість цукру в молоко кинули сіль.

Яке масло краще брати для приготування солодощів?

— Раніше купували в Літині, тепер використовуємо масло з Ружина Житомирської області. Воно смачніше і має вищу жирність. Слід дивитися, що написано на упаковці. Хороше масло виготовляють лише з натуральних вершків, без домішок і консервантів. А згущене молоко найкраще брати з високим вмістом жиру.

Ви єдині, хто випускаєте цукерки "Вінниця"?

— Цей шоколадний набір є нашою родзинкою. У "двоповерховій" коробці зверху — "Пташине молоко", знизу — "Стріла", "Прометей", інші види цукерок. Також робимо "Курочку Рябу" — кругла коробка у вигляді гнізда, а шоколадні яйця лежать ніби в сіні.

Перед Днем Валентина добре розкуповують набір "Бажаємо щастя" у вигляді серця з цукерковим асорті. До того ж ми єдині на ринку, хто виготовляє шоколадні пляшечки з лікером. Їх продаємо в наборах "Вечірня Вінниця".

Які лікери використовуєте?

— Варимо їх самі зі спирту та цукрового сиропу. Я не довіряю магазинним лікерам. Іноді за рецептурою в цукерки додаємо коньяк. Його можна замінити настоями із трав та спирту.

Які ваші найулюбленіші цукерки?

— "Ромашка" — з м"якою начинкою, приємним солодким смаком. Бо іноді купуєш у магазині цукерку, а вона тверда як камінь. Це означає, що в ній купа консервантів.

Чи любите готувати солодощі вдома?

— Так. Найбільше подобається пекти пиріжки з вишнями та маком. Часто готую торт "Наполеон".

Зараз ви читаєте новину «На "Вінницькій цукерці" солодощі роблять руками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі