понеділок, 21 квітня 2008 18:21

На Вінниччині із вантажного поїзда злетіли колеса

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  На станції Сосонка під Вінницею з рейок зійшла порожня цистерна вантажного потягу. З-під 30 вагона вилетіли колеса. За 8 годин після аварії вагон підняли
На станції Сосонка під Вінницею з рейок зійшла порожня цистерна вантажного потягу. З-під 30 вагона вилетіли колеса. За 8 годин після аварії вагон підняли

У суботу 19 квітня зі Жмеринки до столичної станції Дарниця прямував 58-вагонний вантажний потяг. О 12.20 на станції Сосонка Вінницького району з-під порожньої цистерни вилетіла колісна пара. Вона врізалася в бетонний стовп, перебила його навпіл і зупинилися. Опора трималася лише на сталевій арматурі. За 7 м розташований житловий будинок на кілька сімей.

Цистерна перекосилася, але продовжувала рухатися. Повиривала бетонні бордюри перону, пошкодила шпали. Локомотив зупинився за півкілометра від місця аварії.

Майже 100 залізничників цілий день піднімали цистерну, ремонтували електроопору та шпали. Користувалися краном, кількома вантажівками та гусеничним тягачем. Роботи завершилися близько 22.00.

— Время! Я тебе когда сказал поставить его? — гукає до підлеглого начальник Жмеринської дирекції Укрзалізниці Анатолій Любінін, 54 роки.

Під"їжджає тепловоз із вагоном. Краном вивантажують кілька нових коліс та візок для заміни старих. З іншої машини несуть троси.

—Пока не можем сказать о причине аварии, — каже Любінін. Но нам в общем-то повезло. Последствия были бы несколько иными, если бы колеса снесли полностью опору контактной сети. Там 25 тисяч ватт. Думаем, что за час по этой колии уже будут ходить поезда.

Рух потягів в обох напрямках не зупинявся. Допомогла третя додаткова колія.

— Мы не можем понять, как во время движения такое произошло. Может быть плохо работала колесная пара сама по себе, — гадає Любінін. — Возможно было какое-то потустороннее влияние. 33 года работаю и не помню такого непонятного случая. 400 метров прошел по рейкам и не сделал больших проблем. А платформа — это мелочи жизни. За несколько дней поправим.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині із вантажного поїзда злетіли колеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі