середа, 26 вересня 2007 07:08

На соєпереробному заводі платять 1,3 тисячі гривень

До 5 тис. т сої на місяць перероблятиме в Гайсині відкритий на початку вересня завод. Cоєвий шрот — жмих після відтиску олії — готові купувати Бершадська та Тульчинська птахофабрики.

— Соя — вигідна культура, — розповідає заступник голови Гайсинської райдержадміністрації Віктор Буновський, 53 роки. — З гектара збираємо в середньому по 2 тони. З них 2,8 тисячі гривень чистого прибутку, а затрати на гектар — усього 700 гривень.

Гайсинський завод єдиний в області перероблятиме сою. На його будівництво голландська фірма "Теувес холдинг "Тегра Україна ЛТД" витратила 2,8 млн євро. Завод розміщений у центрі міста. Працює на ньому 80 місцевих жителів. На місяць отримуватимуть 1,2–1,3 тис. грн.

— Нині шрот віддають на птахофабрики, частину відправляють на переробку за кордон, — пояснює Буновський. — За рік у Гайсині почнуть будувати комбікормовий завод для переробки шроту. На ньому встановлять лінію для очищення олії.

До заводу провели нову лінію електропередач, газ, відремонтували дорогу.

— У них дуже високі вимоги до електроенергії, тому й тягнули для себе окрему лінію, ставили підстанцію, — веде далі Віктор Буновський. — Дорогою тепер краще їздити. Вони ж ремонтували за євротехнологіями.

Зараз ви читаєте новину «На соєпереробному заводі платять 1,3 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі