четвер, 10 липня 2008 16:57

На "Шешорах" поставлять юрту

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Цього року на ”Шешорах” виступатимуть представники 10 країн та 5 етнофольклорних колективів Вінниччини. Організатори обіцяють потужне шоу
Цього року на ”Шешорах” виступатимуть представники 10 країн та 5 етнофольклорних колективів Вінниччини. Організатори обіцяють потужне шоу

Із 12 по 14 липня село Воробіївка Немирівського району вдруге прийматиме фестиваль "Шешори-Подільські". Традиційно його проводять на православне свято Петра і Павла.

— Тут же райське місце, пташечки, ліс. Молочко добре, — говорить голова Воробіївки Віталій Яременко, 46 років. — Минулого року після фестивалю думали, що трава, де танцювали, вже не підніметься. Та пройшов дощик — і все знов зазеленіло.

Торік на оренді кімнат селяни заробили 15 тис. грн. Із людини брали по 50 грн із проживанням і харчуванням. Цього року — до 100 грн.

Гостям "Шешор-2008" пропонують три види вхідних квитків: 5, 50 і 75 грн. Їх продаватимуть при в"їзді на фестивальну зону.

За 50 грн додатково дарують кольоровий браслет. Це перепустка на всі заходи та до наметового містечка. Також пропонують брошуру з інформацією про учасників і карту фесту.

За 75 грн, окрім вищезазначеного, — диск із записом пісень із "Шешор-2007". Також — намисто, із яким безплатно можна відвідувати шешорські заходи всією Україною й отримувати диски гуртів.

Для тих, хто прийде лише на концерти, ціна квитка 5 грн.

Очікують, що на "Шешори-2008" приїде понад 20 тис. людей із країн СНД і Європи. Організовуватимуть прямі автобусні рейси з Вінниці до Воробіївки. Вони їхатимуть із залізничного вокзалу, Центрального автовокзалу та з вул. Чехова. Квиток коштуватиме майже 20 грн.

— Радимо привозити з собою намети та спальні мішки, — каже співорганізатор "Шешор" Наталя Болховська, 32 роки. — Більшість приїжджих житимуть у наметовому містечку.

У кого немає туристичного реквізиту, зможуть його орендувати. Намет — від 10 грн за добу, килимок — від 6, спальний мішок — від 10.

Наметове містечко на 5 тис. чоловік обладнають душовими кабінами та біотуалетами.

Охоронятимуть "Шешори-Подільські" міліціонери Вінниччини. На території фестивалю працюватимуть польові кухні та виїзні кафе.

— Цього року не продаватимуть міцних алкогольних напоїв, — зазначає директор фесту Ольга Михайлюк. — Домовилися про це із власниками торгових точок. Також до меню обов"язково додадуть вегетаріанські страви.

На "Шешорах-2008" польський гурт "Юрта" за зразками старовинного кочівницького житла збудує справжню юрту. У ній влаштують майстерні зі співу та спілкування.

Уночі виступатимуть три вуличні театри — "Дах" із Києва, "Lisen" із Чехії та фольклорно-етнографічний центр "Дербеньовка" з Росії.

Із обласного бюджету фестивалю виділили 300 тис. грн. Це утричі більше, ніж торік.

Зараз ви читаєте новину «На "Шешорах" поставлять юрту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі