пʼятниця, 07 грудня 2007 18:13

На похорони Олександра Борейка село зібрало гроші

32-річний Олександр Борейко 15 років не був у рідному селі Радянське Крижопільського району. У 17 вступив до училища в селі Заболотне цього ж району на тракториста. Після закінчення переїхав до сусідньої Соколівки в пошуках роботи. Там і залишився жити.

— Роботи не було, і хлопець покотився по наклонній, — розповідає секретар Голубіївської сільради, до якої належить Радянське, 45-річна Любов Цвігун. — 15 років, доки тут жив, пив. Його батько Василь помер від чарки років 10 тому. Мати теж п"є. Ніхто про нього не чув, думали, що замерз чи втопився. Аж наприкінці листопада об"явився. Кілька днів устиг у нас пожити.

У Соколівці Олександр покинув співмешканку, з якою посварився. Вирішив пожити в тітки Ніни Борейко в Радянському. Та теж випивала, але гулянок племінника не терпіла. Коли 27 листопада Олександр прийшов напідпитку, сказала йому спати в літній кухні.

Перед сном чоловік вирішив закурити. Так із цигаркою й заснув. Недопалок упав на розкидані речі, вони почали тліти. Олександр учадів. Зранку його знайшли мертвим.

— Тітка бідна, в матері грошей немає. Дзвонила голові Соколівської сільради. Так вона навіть не знає, що той жив у їхньому селі. Він і паспорта не мав! — говорить Любов Цвігун. — Довелося ховати за рахунок сільради. За рік у нас уже сім таких небіжчиків було. На їхні похорони  майже весь сільський бюджет іде. Одна труна 300 гривень коштує, а голого його туди не покладеш.

Жителі Радянського також не відмовилися допомогти поховати Олександра, хоч він 15 років тут не жив. Зібрали понад тисячу гривень. У селі 400 осіб.

Зараз ви читаєте новину «На похорони Олександра Борейка село зібрало гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі