середа, 06 лютого 2008 18:13

На подвір"я Гадомської прийшов незнайомець

55-річна Галина Гадомська з села Чернятин Калинівського району Вінниччини 31 січня о восьмій ранку у вікно помітила на подвір"ї незнайомця. Хлопець був одягнений у чорну куртку, джинси,  кросівки.

Жінка показує місце біля хліва, де побачила хлопця. До одвірка причеплений лист паперу з намальованим черепом і написом: "Прежде чем войти, подумай нужен ли ты тут?". Каже, що папір причепив 31-річний син, коли приїжджав із Вінниці.

— Поставила я тоді варити картоплю свиням, вийшла до воріт. Дивлюся, а він із палкою йде до кліток із кролями, — згадує Гадомська. — Я йому: "Хто такий? Забирайся звідси!". А він: "Йду порати. Чого ви курам не даєте, корову не годуєте?". Кажу, вже попорала.

Жінка злякалася і покликала сусідів, а згодом голову сільради.

— Люди з ним і не розмовляли, бо бачили, що душевнохворий, — каже Галина. — Він робив рухи, ніби курам та гусям сипе зерно. Потім у мисці помив руки, вийшов на вулицю і пішов.

Його перепинив сільський голова Володимир Дудник. У сільраді нагодував коржиками. Хлопець спочатку соромився, а потім з"їв їх півкілограма.

— Він думав, що знаходиться у своєму селі Кунин на Львівщині, — зазначає Володимир Дудник. — Звати його Сірожка, йому 24 роки. При собі мав паспорт брата Володі. Не пам"ятаю, як прізвище. Є й батьки. Закінчив залізно-дорожнє училище. Як потрапив на Вінниччину, не знає. Думаю, може електричкою приїхав. Недалеко є залізнична станція Голендри.

Володимир Дудник завіз хлопця до райвідділу міліції. Його оглянули лікарі та доправили до обласної психіатричної лікарні.

— Отак і блудять діти, а потім пропадають, — розмірковує сільський голова. — А батьки думають, де син подівся. Добре, хлопчина в наші руки попав. А то б у скирті ліг та замерз.

Галина Гадомська живе сама. Чоловік Іван торік замерз на березі ставка. Жінка тримає курей, гусей, кролів, козу та двох свиней. У серпні її обікрали цигани.

— Доки доїла козу на березі, до воріт під"їхав автобус, — розповідає Галина. — Циганів штук 15 вийшло. Допоки добігла, поцупили казанок, сковорідку, кусок мила. З клітки кроля витягли, трьох курей із кубел позабирали і яйця теж. Цибулі набрали. Ще такого не бачила. Якесь нашестя.

— Сірожа Бурило з нашого села разом з братом Володьою і ще одним хлопцем  на минулому тижні поїхали на роботу в Київ, — розповідає секретар сільської ради села Кунин Львівської області  55-річна Ольга Кочан. —  Уже в неділю по селу пішли чутки, що ті хлопці десь пропали, бо з Києва подзвонив їх хазяїн і сказав, що на роботі їх нема. Кажуть, що в Сірьожи епілепсія, але ніхто підтвердження не має. В нього є група інвалідності. До сільради батьки не зверталися.

Зараз ви читаєте новину «На подвір"я Гадомської прийшов незнайомець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі