пʼятниця, 30 травня 2008 18:39

На пляжі біля Вишенського озера мало сміттєвих баків

Із 15 травня у Вінниці офіційно відкрили сезон купання. 140 тис. грн виділила міська рада на облаштування семи пляжів.

— Сказати, що наші пляжі повністю готові, не можемо, — каже заступник головного держсанлікаря Вінниці 47-річний Олександр Мельник. — Потрібно провести ремонт санвузлів, дооснастити мусорозбірними контейнерами, пофарбувати металеві конструкції.

На пляжі біля Вишенського озера купаються та відпочивають люди. Наталя Присяжнюк привела онучок до річки. У тіні неподалік дерева, постелила простирадло. Дівчат у воду не пускає. Вони засмагають.

— Катюша недавно хворіла, та й вода ше холодна. Не пускаю купатися, — розповідає жінка. — Привела онучок, а то сидять у квартирі. Дихати ж свіжим повітрям треба. Пляж нормальний, тільки мало "грибочків" і мусорніків, — продовжує,— поставили б гарні такі у відє пінгвінів чи ше когось.

На Вишенському пляжі працюють не всі ліхтарі. Їх планують замінити найближчим часом. Лавки та навіси-"грибки" пофарбовані.

— Сюди мало поки шо ходить людей, — розповідає матрос рятувальної станції Володимир Гринько. — Ми ще не відкрили плавальний сезон, хоча на лодці щодня діжуримо. А тут на станції, — показує на будинок, де розміщена рятувальна станція, — два діжурних круглосуточно знаходяться. Один коло телефону, другий на лодці. Потім міняємося.

Професійних рятувальників на Вишенському озері немає. Їх, як і водолазів, викликають, коли трапляється нещасний випадок.

Зараз ви читаєте новину «На пляжі біля Вишенського озера мало сміттєвих баків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі