пʼятниця, 01 червня 2007 07:00

На новому ринку плитку кладе німецька машина

 

Територію нового муніципального ринку на перехресті вулиць Кірова та Фрунзе закінчують обкладати тротуарною плиткою. Роботу замість 40 плиточників виконує машина "Оптіма". Робить вона це втричі швидше, ніж люди.

— Таких машин в Україні дві: у нас та в Києві. Купили її місяць тому за 70 тисяч євро в Німеччині, — розповідає маркетолог підрядної організації "Віндор" Віталій Клименко, 21 рік.

Машина піднімає блоки площею 1 кв. м і перевозить на підготовлене місце. За годину викладає 100 кв. м пресованої плитки  завтовшки 6–12 см. За словами Клименка, 1 кв. м, викладений "Оптіма", коштує 20 грн. На муніципальному ринку замовили викласти 27 тис. кв. м. Роботи лишається на кілька днів.

На новий базар провели газ, електрику та воду. Територію огородили залізним парканом. Закінчують внутрішній ремонт триповерхового адмінбудинку. У двох громадських туалетах поставили сантехніку. За словами 44-річного Миколи Турчина, директора організації "Вінницяінвестбуд", що виграла тендер на будівництво ринку, роботи закінчать 8 червня. Потім завозитимуть торговельні контейнери. Які саме, нові чи старі, не вирішили.

Розрахований ринок на 3 тис. торговельних контейнерів.

— На новий базар переведуть торговців зі стихійних ринків та вуличних торгівців. Таких дві з половиною тисячі чоловік, — каже заступник міського голови Вінниці Андрій Рева, 40 років. — Місця, які залишаються, розподілить адміністрація ринку між бажаючими. Має хватити на всіх.

Понад 300 торговців із вулиць Коцюбинського та Тимірязєва рік тому отримали гарантійні листи на отримання першочергових місць на муніципальному ринку.

— Сидимо, як на пороховій бочці. Боїмося, що нас обмануть, — говорить голова громадської організації торговців "Злагода" Лілія Грицюк, 41 рік. — Договори оренди ще нікому не видали. Сказали, цим буде займатися адміністрація базару. Як воно буде відбуватися — темний ліс. Чекаємо.

Відкрити ринок мають за місяць. У "Вінницяінвестбуді" запевняють, ціна оренди місця буде такою ж, як і на інших міських базарах.

Зараз ви читаєте новину «На новому ринку плитку кладе німецька машина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі