понеділок, 02 червня 2008 18:04

На місці смітника поставили дубовий хрест

На околиці міста Шепетівка на Хмельниччині на перехресті вул. Гоголя та Куйбишева освятили 3-метровий дубовий хрест. Обряд провів 40-річний Василь Гетьман, настоятель церкви  Миколая Чудотворця УПЦ Київського патріархату.

— Хрест встановили на місці стихійного смітника, — розповідає ініціатор заходу Ірина Сидоренко. — Дві суботи мешканці нашого мікрорайону розчищали територію, підсипали землею. У понеділок, на другий день після освячення, бачила, як жінки, проходячи повз, хрестилися. Тепер ні в кого не підніметься рука викинути біля святині сміття.

Організатори сподіваються, що встановлення хреста примирить мешканців мікрорайону. Це приватний сектор. Там живе 7 тис. людей. Після газифікації вони розділилися на три табори. Саме стільки було створено газових кооперативів.

— Благоустрій території біля хреста ще не завершений, — звертається отець Василь до парафіян. — Сподіваюся, громада доведе розпочату добру справу до кінця.

Зараз ви читаєте новину «На місці смітника поставили дубовий хрест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі