понеділок, 26 травня 2008 19:19

На курсах дівчат вчать фарбувати губи

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  11-річна вінничанка Олександра Заводюк фарбує губи 9-річній Ангеліні Турченко. На заняттях у дитячому театральному клубі мод ”Піон” дівчат учать користуватися косметикою
11-річна вінничанка Олександра Заводюк фарбує губи 9-річній Ангеліні Турченко. На заняттях у дитячому театральному клубі мод ”Піон” дівчат учать користуватися косметикою

У вінницькому дитячому театральному клубі мод "Піон" дітей 9–14 років готують на телеведучих та моделей. Курси з"явилися два місяці тому. У червні — випуск першої групи з шести дівчат.

— Готуємо дітей на ведучих різних конкурсів, — розповідає керівник курсів Наталя Римкевич, 45 років. — У вересні плануємо запустити на місцевих телеканалах кілька дитячих програм. Їх будуть вести наші випускники. Що це за програми, поки що секрет. Можу лише сказати, що нині над ними працюють сценаристи.

Дівчата вивчають шість предметів: етикет, візаж, дефіле, психологічне спілкування, сценічна мова та акторська майстерність. Займаються у Вінницькому ляльковому театрі. Місяць навчання коштує 480 грн.

— Розуміємо, що дорого, але ми запросили найкращих спеціалістів. Це коштує грошей, — продовжує Римкевич.

Дефіле для дівчат викладає вінницька модель 23-річна Катерина Просяннікова. Жінка на сьомому місяці вагітності. Показує, як поводити себе на сцені. Недавно Катерина брала участь у показі мод молодих дизайнерів.

Перед дефіле в дівчат уроки з візажу. На них вчать підфарбовувати губи та підводити очі олівцем.

— У майбутньому я хочу стати моделлю, — поправляє волосся 12-річна Аліна Лічманюк. Вона закінчує курси. — Мене навчили тут фарбуватися. Виявляється, мені не підходить темний колір помади. А я раніше його обирала.

— Ну що ти зробила, — каже Олександра Залевська до подруги. — Я ж у червоному, а ти мене фарбуєш фіолетовим олівцем. Це ж несумісно!

Ходити по подіуму майбутні моделі вчаться перед великим дзеркалом. Науку вивчають із закордонних журналів. Їх Катерина Просяннікова замовляє з Америки та Італії через знайомих. Дівчата-моделі раз на місяць показуватимуть одяг молодих вінницьких дизайнерів.

— Будемо залучати талановиту молодь із районів, — пояснює Римкевич. — Там є багато дітей, які вміють добре шити та в"язати. Та їх ніхто не помічає.

Із вересня відкриють курси акторської майстерності для 4-річних. Навчання для них буде вдвічі дешевшим.

Зараз ви читаєте новину «На курсах дівчат вчать фарбувати губи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі