четвер, 05 травня 2011 19:05

На каналізаційних люках намалюють усмішки

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  По вулиці Соборній у Вінниці на День Європи минулого року проходить ансамбль барабанщиць міського Палацу дітей та юнацтва. Більшість вінничан не здогадувалися про існування такого ансамблю у місті
По вулиці Соборній у Вінниці на День Європи минулого року проходить ансамбль барабанщиць міського Палацу дітей та юнацтва. Більшість вінничан не здогадувалися про існування такого ансамблю у місті

21 травня Вінниця втретє святкуватиме День Європи. Працюватимуть сім майданчиків на площах міста.

— Торік малому так сподобалося на Дні Європи! Сказав, що цього року ще й папу візьмемо, — 27-річна вінничанка Анастасія Криворучко гладить по голові сина Артема, 5 років. — Він у нас у суботу на роботі. Але пообіцяв Артемкові відпроситися. Синуля хоче, щоб папа змагався з лицарями. І щоб узяв його на плечі, як папи інших діток носять. Тоді зможе все добре побачити.

Почнеться дійство із заїзду байкерів вул. Соборною до пл. Стуса, де пройде виставка мототехніки та байкер-шоу. Офіційно відкриють свято на пл. Театральній о 14.00. У цей час на Соборній розташуються живі скульптури.

— Уперше Артем побачив живі скульптури рік тому. Думав, це справжні, — продовжує Анастасія Криворучко. — Аж рота відкрив, коли побачив, як "металева тьотя" п'є водичку. Вони ж, бідні, не можуть на такому сонці вистояти без води півдня. То ходили дівчата, носили їм воду в пляшках, а "скульптури" з трубочок пили. А хлопець-ніндзя час від часу "оживав" і махав мечем, то малий весь вечір мені проторохтів, що теж хоче бути ніндзя.

Увечері вуличні музиканти виступлять на гала-концерті. Переможці отримають можливість записати компакт-диск на професійній студії звукозапису.

— Стало традицією, що свято носить інтерактивний характер. І вінничани беруть участь у розвагах, — каже вінницький міський голова Володимир Гройсман, 33 роки. — Ми запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до виступаючих. Стати вуличними артистами, музикантами чи живими скульптурами.

Уперше запустять повітряних зміїв із прапорами європейських країн та фігури з повітряних куль. Родзинкою свята стане стріт-арт (картини на асфальті. — ГПУ) "Смайл-Люк". Цього року всі каналізаційні люки на пл. Соборній перетворяться на смайлики.

У Центральному парку культури вінничан чекає проект "Вуличне фото". Покажуть найкращі знімки. Для дітей проходитиме фестиваль "Цирк, вигаданий знову". Малеча зможе спробувати себе у ролі акробата чи жонглера.

Завершиться святкування лазерним шоу. Міськрада придбає спеціальне обладнання.

Зараз ви читаєте новину «На каналізаційних люках намалюють усмішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі