пʼятниця, 30 листопада 2007 15:28

На "Гаррі Поттера" в бібліотеці записуються в черги

29 листопада виповнюється 80 років Вінницькій обласній дитячій бібліотеці. Щороку там беруть книжки 13 тис. дітей.

— Найбільшою популярністю користується "Гаррі Поттер", — каже завідувачка відділу книгозберігання обласної бібліотеки 50-річна Раїса Анахіна. — Діти за ним у чергу записуються. Даємо всього на кілька днів. Як тільки приносять, дзвонимо наступній дитині. Також читають українських фантастів Марину та Сергія Дяченків. Книжки Астрід Ліндґрен про Пеппі Довгупанчоху та Карлсона зовсім зачитані. За ними в чергу не стають, але на полицях вони не залежуються.

У бібліотеці збереглися в основному книжки повоєнних років. Найстарішому збірнику віршів російських поетів "Родные отголоски" — 166 років.

— Цього року плануємо закупити три тисячі книжок, — говорить заступник директора обласної бібліотеки 47-річна Ірина Рудковська. — Основний акцент зробимо на пізнавальну літературу, яка допомагає школярам краще засвоювати навчальну програму. Розважальну батьки самі купують дітям. А от на довідники та енциклопедії у них не завжди грошей вистачає.

Зараз ви читаєте новину «На "Гаррі Поттера" в бібліотеці записуються в черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі