середа, 21 травня 2008 18:21

На "Червоній Руті-2009" не знали народних пісень

У Вінниці на конкурс "Червона Рута-2009" прийшли 40 жителів області. Замість п"яти виконавців у півфінал відібрали трьох. 17-річна Катерина Боярська стала переможницею у номінації "Поп-музика", найкращим рок-гуртом визнали хлопців із групи "Мартові". Найкращим вокальним гуртом — квартет "Пасаж". У номінаціях "Акустична музика" та "Танцювальна музика" журі не могло визначити гідних.

— Діло дійшло до того, що генеральний директор конкурсу Мирослав Мельник просив виконавців поза змаганням виконати акапельно хоча б одну українську народну пісню, — розповідає заступник директора обласного центру народної творчості 46-річна Олена Назарець. — Але деякі виконавці не могли пригадати жодної. Навіть "Несе Галя воду".

Сподобалася журі наймолодша виконавиця 10-річна Єлизавета Розізнана з села Широка Гребля Вінницького району. Їй порекомендували брати участь у конкурсі й наступного разу.

— На жаль, багато виконавців підбирали собі репертуар не по віку, — говорить Назарець. — Малі дівчата співали дорослих пісень, це виглядало смішно.

Зараз ви читаєте новину «На "Червоній Руті-2009" не знали народних пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі