четвер, 20 січня 2011 17:07

"Мужик залишив барсетку. А в ній документи, гроші, накладні"

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Водій маршрутного таксі Валерій Снітько
Водій маршрутного таксі Валерій Снітько

"Думаєте, це всі загублені речі? Якби всі зібрати, то півгаража мішків наскладав би", — каже водій маршрутки 58-річний Валерій Снітько. Показує частину знахідок.

— Одного разу забули повну сумку з туалетною бумагою. Рулонів 80 там було. Як можна було таке лишити? Так ніхто за нею і не прийшов.

Показує дві жіночі парасольки:

— Їх просто ставлять збоку і забувають. Вони хоч великі, все одно гублять. Встала і пішла. Так само, як рукавички. Поклала жінка на коліна, піднялася, рукавички впали — і все, — показує повний мішок із рукавичками. — Рідко коли одну гублять. Весь час парами. А ще є кофтинки, піджачки, спортивні кофти, навіть куртки. Іноді пасажири самі забирають чужі речі й навіть чужу здачу. А я ж у дзеркало бачу, що не дійшла здача до людини, якій передавали. Ставлю тоді машину на ручнік, розбираємося. Завжди віддають. Кажуть: випадково у свій карман засунули.

Минулого місяця у маршрутці Валерія Снітька дівчина років 25 забула 1 тис. грн.

— Вона з карману стала все викладати. Видно, і гроші витягнула. Було там близько тисячі. Вони й залишилися на сидінні, — згадує. — Хлопці, що ззаду сиділи, виходили через пару зупинок. Побачили, принесли мені. Приємно, що є в нас така молодь. Запитали, чи зможу віддати дівчині? Я сказав, що скоріше всього до мене звернеться. Але вона так і не прийшла. Я навіть об'яви давав.

Валерій Миколайович каже, що оголошення прочитала інша жінка. Просила віддати їй, бо дитині потрібно робити операцію.

— Ще тиждень почекаю. Якщо та дівчина не з'явиться, віддам цій жінці. Одного разу мужик залишив барсетку. А в ній документи, гроші, накладні. То виглядав мене на кінцевій. Як дізнався, що барсетка на місці, то чуть ноги мені не цілував. Каже, хотів уже вішатися йти, бо там документи на велику партію товарів. Десь чотири вагона. А одна жіночка з фонариком ґудзика шукала. Він застряг під болтом на ножці сидіння. Казала, що дуже дорогі й ексклюзивні ґудзики.

Із полички салону маршрутки дістає флешку.

— Це недавно загубили. Вожу її туди-сюди, може, хазяїн побачить, то забере, — говорить водій. — Таких дрібничок губиться вагон. І ключі, і флешки, і батарейки. Мобільні телефони забувають. Вони випадають із кармана і між сидіннями застряють. Ну, з телефонами простіше. Подзвонив будь-кому. Сказав, так і так, передайте, що телефон у мене. То приходять, забирають. У багатьох водіїв такі колекції, як у мене. А деякі все викидають. Різні люди бувають.

Валерій Снітко радить: якщо забули речі в маршрутці, потрібно прийти на кінцеву зупинку і повідомити диспетчеру, який там чергує.

Зараз ви читаєте новину «"Мужик залишив барсетку. А в ній документи, гроші, накладні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі