понеділок, 05 листопада 2012 05:15

Муніципальний будинок здали без світла

Понад місяць стоїть без електрики муніципальний будинок по вул. Смирнова, 1-й Український провулок, 23/6, що у вінницькому мікрорайоні Старе місто. У ньому 10 поверхів, ззовні покритий жовтою штукатуркою-короїдом. Поряд лікарня, дитячий садок, церква та школа. Загалом 144 квартири. За місяць світло так і не підключили. Ціна за квадратний метр тут найнижча по місту — 4700 грн. Середня по Вінниці — 6300.

— Оце такі ми щасливчики, — зітхає власниця двокімнатки 46-річна Людмила Закревська. — Кімнати всі чорнові, треба робити ремонт. День коротшає, в чотири години надворі темніє і в квартирі темно. Мусимо згортати роботу і йти.

У понеділок близько 18.00 вікна у будинку темні. Світиться лише на п'ятому поверсі. Піднімаюся туди сходами. Щоб не впасти, підсвічую мобільним.

— Це я приніс генератор і підсвічую собі, — відчиняє двері Олександр Матящук, 35 років. — Удень я на роботі, то ремонтом займаюся по вечорах. Зараз стелю плитку у ванній. Коли включать свєт, не знаю.

Будинок обслуговує об'єднання співвласників багатоквартирних будинків "Смирнова, 23". Там пояснюють, що світла немає через міські електромережі.

— Із газконторою та водоканалом проблем не було. А з РЕСом складніше. Запустити електроенергію в будинку можна хоч зараз, бо його здали повністю з усією прийомкою. Але в них є така процедура, щоб кожен власник квартири прийшов і заключив договір про надання послуг. І ще щоб заплатити біля 100 гривень за пломбування лічильника. Але ніхто з мешканців бігати не буде. Цим питанням займаємося ми як уповноважений орган. Домовилися з підрядником, щоб жодної копійки люди не доплачували, — каже голова ОСББ 35-річний Андрій Гринчук. —  Електрику підключать, коли всі власники заключать договора. У нас є 10-15 квартир, що досі не мають власника. Та, думаю, домовимося із забудовником.

Муніципальні будинки у мікрорайонах Поділля, Вишенька та Академічний здали власникам під'єднаними до електромережі.

Зараз ви читаєте новину «Муніципальний будинок здали без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі