четвер, 22 січня 2009 19:16

Міжнародний пункт пропуску "Вінниця" першими перетнули поляки

15 січня до Вінниці прилетіла делегація з Польщі на чолі з міністром закордонних справ Радославом Сікорським. Іноземний дипломат став першим пасажиром, який перетнув кордон України через новий міжнародний пункт пропуску аеропорту.

Керівники області й міста чекали прильоту делегації півтори години. Гості затрималися у Львові. Зустрічаючі скаржаться, що всередині аеропорту холодно. Приміщення не опалюють, немає кав"ярні.

— Прийміть дарунок — символічне посвідчення першого пасажира, — простягає пам"ятну дощечку Радославу Сікорському губернатор Вінниччини Олександр Домбровський.

Разом із міністром прилетіли 25 польських бізнесменів — потенційні інвестори. Їх запросили відвідати українсько-польське підприємство "Барлінек", що виготовляє паркетну дошку.

— Маємо проблему з поверненням податку на додаткову вартість — приблизно 112 мільйонів гривень, — каже голова наглядової ради "Барлінека" Кшиштоф Квапіш, 48 років. —  Ці борги тягнуться протягом трьох років. У мене є низка запитань до представників українського уряду. Хочеться почути обіцянки про повернення грошей.

Польська делегація пробула у Вінниці 3 год. й поїхала в Київ. Наступного тижня до Вінниці приїде технічна комісія з польських фахівців. Вона вибиратиме приміщення під консульство Польщі. Місцева влада запропонує полякам кілька варіантів.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний пункт пропуску "Вінниця" першими перетнули поляки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі