понеділок, 24 березня 2008 17:08

Містом гулятимуть живі скульптури

Вінниця 17 травня вперше за 370 років відзначить Свято герба. На сучасному гербі міста зображено дві шаблі, які символізують прикордонне розташування.

— Він такий самий, як був 370 років тому, — каже заступник мера Микола Гунько, 60 років. — За радянські часи герб замінили. На червоному фоні зобразили Миколаївську церкву, що в районі Старого міста. Посередині блакитна стрічка — річка Південний Буг. У травні 1993-го міськрада вирішила повернутися до давньої символіки. На святкуванні Дня герба, яке проходитиме одночасно з проведенням Днів Європи в Україні, у трамваях та тролейбусах озвучуватимуть оголошення мовами європейських держав. На святкування піде 160–170 тисяч гривень. Із міського бюджету зможемо виділити лише 40% коштів. Решта — спонсорська підтримка.

У місто приїде відомий львівський вуличний театр "Воскресіння". Організують демонстрацію живих скульптур. Вулицями пройдуть актори на ходулях.

— На кілька годин центральна вулиця від Козицького до площі Театральної стане пішохідною, — веде далі Гунько. — Виступатимуть актори з Кракова, Києва. Нині тривають переговори з англійцями.

У Центральному міському парку влаштують виставку художників та концерт. Родзинкою свята стане конкурс скульптур "Жива Європа".

— Запрошуємо художників, які з людей зроблять живі статуї, — зауважує Микола Гунько. — Це модний виток у сучасному мистецтві. Треба розмалювати людей так, щоб вони були схожі на скульптури. Художників поділять на дві групи: професійну та аматорську з окремими призовими фондами. На конкурс звемо мімів та акторів. Усім забезпечимо безкоштовне проживання й харчування.

Охочі взяти участь у виступах можуть звертатися у Вінницький міськвиконком на вул. Соборній, 59, кімн. 218 або на e-mail: [email protected].

Телефони: 8 (0432) 59 52 82; 59 53 02.

Зараз ви читаєте новину «Містом гулятимуть живі скульптури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі