четвер, 24 липня 2008 18:10

Мільйон гривень виділили на чищення сільських криниць

Обласна влада виділила 1 млн грн на очищення сільських громадських криниць. За умовами конкурсу, скільки село збере коштів на цю справу, стільки отримає з обласного бюджету.

— Торік усі 94 сільські громади, які подали заявки, отримали кошти, — говорить голова асоціації "Облсількомунсервіс" 67-річний Микола Парчевський. — У першу чергу помагаємо громадам, в яких аналізи води найгірші. От у Вівсяниках Козятинського району вміст нітратів у криницях у 700 раз перевищує норму!

На Вінниччині зареєстрували 19 тис. громадських криниць. Практично в усіх вода непридатна для вживання, бо їх не чистили десятки років.

— Колись була гарна традиція — раз на рік викачувати воду, вапнувати дно, — продовжує Парчевський. — Цього, звісно, недостатньо, але навіть такий примітив уже ніхто не робить.

Для очищення криниць радять наймати професіоналів. Працювати в таких колодязях самостійно не можна.

— Торік у Кіровоградській області два чоловіки померли від метану, — згадує Парчевський. — Де той газ у криниці взявся, ніхто не знає. Але їм хватило по два рази дихнути.

Зараз ви читаєте новину «Мільйон гривень виділили на чищення сільських криниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі